Sari la conținut

Cu tirul în bloc. Ce a provocat accidentul de la Reșița, care este starea victimelor

Accidentul s-a petrecut în faţa Muzeului de Locomotive, după ce şoferul tirului a intrat pe contrasens, lovind în plin un taximetru care circula regulamentar. A lovit apoi alte două maşini parcate, iar, într-un final, s-a oprit în balconul unui apartament.

”Am auzit un zgomot ca niciodată şi m-am uitat şi am văzut cum vine tirul înspre mine. Când s-a oprit am fugit repede sus pe scara scării, am oprit gazul şi am revenit în apartament”, afirmă Violeta Ţâlc, proprietara apartamentului.

Proprietarii apartamentului s-au trezit cu un zgomot puternic, apoi au văzut cum geamurile de la balcon se sparg. Primul gând le-a fugit la copil. Copilul de 9 ani al familiei în apartamentul căreia a intrat camionul se juca pe covor, cu câteva secunde înainte ca tirul să intre în balcon. Impactul cu celelalte patru maşini a făcut ca tragedia să fie evitată. 

Oamenii au rămas uluiţi de modul în care s-a putut petrece acest accident: ”Am auzit un zgomot foarte mare, n-am ştiut ce se întâmplă, am ieşit pe geam şi am văzut că, din păcate, şoferul tirului a pierdut controlul volanului şi a intrat unde a intrat”.

Victimele au fost transportate imediat la spital şi sunt în stare stabilă.

”Bărbatul era şoferul taximetrului, una dintre femei era pasageră într-un taxi şi cealaltă, o victimă colaterală, s-a aflat la momentul nepotrivit în locul nepotrivit, era pieton şi a fost lovită. Cert este că pacienţii au suferit contuzii, dar fără implicări foarte mari legate de fracturi”, afirmă Anton Ursu, medic şef UPU, la Spitalul Judeţean Reşiţa.

Pompierii au reuşit să desprindă autoturimul proiectat între camion şi un copac de pe marginea drumului. ”Intervenţia a fost destul de dificilă pentru că maşinile au fost efectiv unite între ele din cauza impactului”, precizează lt. Florin Malaescu, de la Detaşamentul de Pompieri Reşiţa.

Într-un final, şi tirul a fost readus pe carosabil, însă necesită reparaţii serioase. Poliţia a demarat o anchetă, iar în zilele următoare se vor putea stabili cum s-a produs evenimentul.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche