Cu turnurile în instanţă. Proprietarul nu a oprit lucrările, deşi a fost somat de autorităţi

Data publicării:
turnulete

La finalul lunii iulie, primarul Timişoarei Nicolae Robu a făcut o vizită pe strada Romulus, acolo unde familia de etnie romă avea în plin şantier construirea a două turnuri pe acoperişul casei. Discuțiile s-au încins:

- Nu vă lăsăm, cum v-au lăsat alţii, să vă bateţi joc de acest oraş!
- Domnu' primar, nu ne-am bătut joc şi nici nu ne batem joc!
- Dumneavoastră şi alţii v-aţi bătut joc, umplându-l de clădiri kitschoase, turnuleţe şi alte bazaconii!
- Domnu primar... Numa' puţin... Vă rog în mod politicos, să vorbim frumos! 

Edilul-şef a cerut demolarea construcţiilor, dar a revenit asupra deciziei atunci când proprietarul a prezentat un aviz obţinut în urmă cu peste 20 de ani.

„Partea ce ţine de turnuleţe s-a dovedit o autorizaţie. Primăria Timișoara are nişte planşe din anii '90, dacă aceste servicii vor căuta în arhivă se vor găsi", afirmă Florin Rădulescu, proprietarul imobilului.

Autorităţile au constatat că documentaţia prezentată este incompletă, aşa că i-au cerut proprietarului să oprească lucrările până la lamurirea situaţiei. Muncitorii, însă, şi-au văzut în continuare de treabă. Dacă în urmă cu aproape o lună, era ridicată doar structura turnurilor, acum construcţiile considerate ca fiind ilegale sunt aproape finalizate.

„Trebuia să oprească lucrurăile şi să treacă la demontare. Eu am înţeles că au început demontarea, ca de câteva zile Poliţia Locală să descopere că ei continuă lucrările. Ce trebuie făcut? În instanţă, sentinţă de demolare", afirmă Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei.

Proprietarii susţin că nu au primit nimic oficial de la autorităţi. - Filmăm cladirea, pentru că, din câte știm noi de la Primărie, vi s-a dat ordin de încetare a lucrărilor, ”Dar de unde aveți dumnevaostră informația asta și eu nu o am? De când ați primit informația asta? Că eu nu am primit-o de o lună”.

Instanţa va decide aşadar dacă turnurile trebuie sau nu demolate. Dacă sentinţa va fi favorabilă primăriei, municipalitatea a anunţat că îi va cere proprietarului să pună la pământ construcţiile imediat. Este cel de-al doilea palat luat în vizor de autorităţi. În urmă cu două săptămâni, proprietarii unui alt imobil din Timişoara au început să dărâme trei etaje construite fără autorizaţie.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Hrişcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri