Cum poate obține Timișoara căldură mai ieftină şi aer mai curat

Data publicării:
termoficare 0



Proiectul de 60 de milioane de euro, care vizează modernizarea sistemelor de termoficare din Timişoara, va conduce la o scădere a preţurilor la căldură, susţin reprezentanţii administraţiei locale. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, anunță că „vom putea să folosim, pe scară mai mare decât am făcut-o până acum. cărbunele şi, pe cale de consecinţă, ţinând seamă de preţul mult mai mic al cărbunelui faţă de gaz, că vom putea avea facturi mai reduse cu gigacaloria".

Reprezentanţii companiei de termoficare a oraşului spun că folosirea cărbunelui este foarte avantajoasă și speră ca prețul la gigacalorie - Timişoara este unul dintre cele mai scumpe oraşe din ţară din acest punct de vedere - să rămână cel puțin constant.

Petrică Pampu, director Colterm, precizează: „În fiecare an preţul la gaz creşte foarte mult. Deci, noi, dacă vom merge pe cărbune şi asta şi facem, noi vom reuşi să menţinem cel puţin preţul constant, să nu crească. Eu cred că este un lucru foarte bun."

Vezi ce a declarat pentru Digi24 Timișoara Mircea Leschian, director in cadrul Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial - Ministerul Mediului: respectă acest proiect aquis-ul comunitar în privinţa reducerilor de noxe?

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri