Sari la conținut

Cupa Davis se vede la Digisport

Veste excelentă pentru iubitorii tenisului. Meciul de Cupă Davis dintre România și Slovenia va fi transmis, exclusiv, de Digisport. Duelul contează pentru primul tur al grupei I din zona euro-africană și va avea parte în perioada 4-6 martie, la Arad.

„E foarte important ca meciurile de Cupa Davis să se joace în mai multe orașe ca mai multă lume să aibă oportunitatea să ne vadă jucând. Și, mai ales pentru noi, pentru că jucăm acasă și e foarte important să avem susținerea publicului, să fie unul numeros și care să ne susțină gălăgios”, spune Horia Tecău.

În cazul unei victorii, în turul doi tricolorii vor întâlni Spania. Partida cu ibericii ar fi decisivă pentru calificarea în play-off-ul pentru Grupa Mondială și s-ar disputa tot în România, dar până atunci e nevoie de un succes cu Slovenia. Dacă nu vor exista probleme medicale, căpitanul ne-jucător Andrei Pavel îi va convoca cel mai probabil pentru disputa cu Slovenia pe Adrian Ungur și Marius Copil pentru partidele de simplu, iar Horia Tecău și Florin Mergea vor încerca să aducă un punct la dublu.

„Ca de obicei, meciurile din Cupa Davis sunt mai diferite, se joacă 3 din 5 seturi... presiunea e un pic mai mare, dar nu mai suntem o echipă atât de tânără, avem experiență și important e să câștigăm”, adaugă Tecău.

Cel mai bine cotat jucător al Slovenilor este Blaj Rola, locul 143 ATP. Dintre români, Adrian Ungur ocupă locul 189 mondial, iar Marius Copil este cu 10 poziții mai jos.