Curăţenia, anulată pe autostrăzi

Data publicării:
Curatenie autostrazi

Mai exact, în caietele de sarcini au fost trecute servicii şi materiale în plus, mult peste limita necesităţii. Toate, în condiţiile în care din toalete lipseşte hârtia igienică sau săpunul, iar spaţiile verzi sunt de fapt buruieni, netăiate de luni bune. 

Firmele care urmau să întreţină spaţiile de servicii de pe autostrăzile din vestul ţării au în atribuţii atât curăţenia, cât şi întreţinerea spaţiului verde. Cum licitaţiile au fost anulate, buruienile au împânzit trotuarele din parcări. Iar lista de neajunsuri continuă.

„În grupurile sanitare am găsit becuri arse, aici ar fi trebuit să fie un suport de săpun lichid. Acesta fost, însă, rupt. În ceea ce priveşte toaletele, din cele patru câte există, în două este mizerie şi hârtia igienică lipseşte", Caterina Ledrer reporter Digi24 Timişoara.

Şoferii care opresc aici, fie străini fie români, au constat şi ei lipsurile.

Mai mult, în lipsa contractelor, aceste spaţii nu au nici paza asigurată. Aşa că, nu e de mirare că am descoperit clanţe rupte sau corpuri de iluminat vandalizate. Totul, din cauza anulării contractelor pentru întreţinerea şi paza spaţiilor de servicii de pe autostradă. Potrivit CNADNR, contractele, în valoare de 2 milioane de lei, au fost anulate pentru că s-au constatat abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului.

„Autoritatea contractantă CNADNR S.A. Bucureşti – DRDP Timişoara a constatat că în caietul de sarcini, care face parte din documentaţia de atribuire, au fost trecute eronat cantităţile din anexa1B, astfel că se anulează prezenta procedură de atribuire, urmând a fi reluată, prin ataşarea caietului de sarcini cu cantităţile corecte.”

Lotul de autostradă pe care am descoperit neregulile este primul din tronsonul Timişoara – Lugoj. Acesta este funcţional din 2012 şi a costat 210 milioane de lei. Până acum, de curăţenie s-au ocupat angajaţii de la drumuri. Iar problema este că nicio altă instituţie nu are competenţa de a verifica starea igienico-sanitară a toaletelor. Prin urmare, nici de eventuale amenzi nu poate fi vorba. 



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri