Sari la conținut
News Alert

Curăţenie voluntară în parcuri. Primăria încă nu a încheiat un contract cu o firmă de spaţii verzi

Înarmaţi cu greble şi mături, locatarii unui cartier din Timişoara şi-au făcut apariţia sâmbătă dimineaţa în parcul din apropierea zonei în care locuiesc. Deşi locul este frumos amenajat, nimeni nu s-a mai ocupat de curăţenia acestuia de mai bine de şase luni.

Veneau oamenii, se aşezau şi mâncau seminţe. Şi-atunci a trebuit să treacă o vreme, ne-am dus şi le-am explicat că acasă nu scuipă seminţele în mijlocul sufrageriei şi să n-o facă nici în parc. Autorităţile, după părerea mea, fac prea multă politică şi prea puţină administraţie”, afirmă un organizator.

Iniţiatorii au reuşit să mobilizeze şi vecinii, mai ales pe cei care au copii. Toţi au fost bucuroşi să ajute, resemnaţi fiind de faptul că autorităţile încă nu au găsit o soluţie: ”Avem copii, trebuie să se joace într-un spaţiu cât de cât curat, şi dacă altă posibilitate nu-i, participăm cu drag. Nu ar trebui să se ocupe autorităţile de asta? Cu siguranţă, dar în lipsă de..., facem noi!”

După câteva zeci de minute de muncă, parcul a arătat întocmai ca într-o ţară civilizată. În doar două ore voluntarii au reuşit să umple 25 de saci, adică toate gunoaiele, dar mai ales frunzele din parc.

De mai bine de patru luni, Primăria Timişoara nu are un contract cu o firmă care să se ocupe cu întreţinerea spaţiilor verzi. Până când municipalitatea va găsi o soluţie, oamenii sunt hotărâţi să continue cu astfel de acţiuni.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche