Sari la conținut

Dan Diaconu rămâne viceprimarul Timișoarei

Alianța constituită în jurul PSD avea nevoie de 14 voturi pentru a-l demite pe Dan Diaconu. Numai 13 consilieri şi-au dat, insă, acordul pentru eliberarea din funcție a viceprimarului liberal. „Sunt bucuros pentru această reușită, practic lucrurile nu se schimbă, rămân același om muncitor în Primărie. Atât cât pot dedic acestui oraș și sper să o fac până la finalul acestui mandat", precizează Dan Diaconu.

„Odată trecute aceste discuții kilometrice, vom putea relua această schimbare, în condițiile acelui parteneriat administrativ", spune însă Radu Țoancă, consilier local PSD.

Până la luarea acestei decizii au fost însă trei ore de schimburi de replici acide între aleși. O provocare pentru consilieri a fost chiar şi desemnarea unui preşedinte de şedinţă. Fiecare partid avea o altă opţiune. În final, Radu Ţoancă a fost cel care a preluat conducerea întâlnirii.

Domnule secretar, o să vă sancționez aspru, că până acum n-ați supus la vot niciodată alegerea președintelui de ședință. Păi, cum se poate așa ceva? Tocmai astăzi și numai astăzi trebuie supus la vot? De ce n-ați supus la vot și până acum?", i-a reproșat Robu lui Cojocari.

Mai apoi discuţiile i-au avut în prim plan pe consilierii Flavius Boncea şi Bogdan Herzog, după ce, în această dimineaţa, Ciprian Mihok, președintele PNȚCD Timișoara, a trimis un comunicat de presă, prin care anunţa excluderea celor doi din PNŢCD Timișoara.

„Decizia, conform statutului, aparține organizației locale din care ei fac parte. În momentul de față ei sunt excluși", a precizat Ciprian Mihok.

Cei doi au explicat, în fața celorlalți consilieri, de ce nu sunt excluși.

„Am fost sunat de președintele PNȚCD Timiș, Valentin Moldovan, care mi-a zis că adresa nu are nicio valoare, mai ales că organizația Timișoara nu are ștampilă. Această ștampilă, care apare pe aceste hârtii, este un fals", susține Flavius Boncea, consilier local.

În sala au fost şi câteva sute de simpatizanți ai partidelor politice, care au vociferat la rândul lor: „Jos cu bolșevicii din Timișoara. Ați încălcat Constituția României".

În Consiliul Local sunt 27 de consilieri, dintre care 14 aparţin noii alianţe, constituită în jurul PSD. De partea cealaltă, PNL are şase consilieri locali, iar PDL - cinci.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Șoșdean / Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche