Sari la conținut
News Alert

De la Cannes, la Timișoara. Filme proiectate pe un ecran gonflabil uriaș

Aventurile lui tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, care cultivă plante din toată lumea și e nevoită să lupte împotriva unei cereale produse în cantități industriale, i-a ținut cu sufetul la gură pe timișoreni. E doar primul dintr-o serie de șase filme ce vor rula săptămâna aceasta în Parcul Rozelor.

”Avem filme foarte bune, filme noi premiate la festivaluri internaționale, în al doilea rând noi credem că mersul la cinematograf este o acțiune de socializare”, spune Cristian Decu, organizator.

Peste șase sute de oameni s-au oprit aseară în Parcul Rozelor din Timișoara pentru a urmări povestea lui Tanti Hilda. Chiar dacă a fost o animație, nu doar cei mici s-au arătat încântați de film: ”E o idee bună, e clar, e fain”, ”Foarte frumos”, - Ce-ți place? ”Personajele”, ”Și e relaxant în aer liber, ar trebui să se organizeze mult mai des”, - Și filmul? ”Filmul e foarte fain, îmi place mult”.

Marea provocare a fost însă montarea ecranului gonflabil gigant ce măsoară 120 de metri pătrați, despre care organizatorii susțin că este cel mai mare din România.

”Ai o bucurie așa când vezi că ai lucrat la el și ai montat la el și făcut tot ce trebuie și să-l vezi că se ridică, ești foarte mândru. Nu am fost obișnuiți cu ecran gonflabil”, ne-a declarat Silviu Ungureanu, organizator.

Proiecțiile din Parcul Rozelor vor continua până duminică. Astăzi, de la ora 21:30, va rula filmul japonez „Așa tată, așa fiu", distins anul trecut cu premiul juriului la Cannnes. Intrare este gratuită.

reporter: Vlad Ungar
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche