Sari la conținut

De pe banca Informaticii, pe cea a naționalei

Informatica Timișoara dă noul antrenor al echipei naționale de fotbal în sală. „Tricolorii” vor fi pregătiți de Robert Lupu, cel care va conduce, în paralel, și gruparea din capitala Banatului. Reșițeanul de 33 de ani îl înlocuiește astfel pe Zoltan Jakab, care a ratat calificarea la Campionatul European, după un baraj susținut în acestă toamnă, în compania reprezentativei Ungariei. Obiectivul fostului căpitan al „tricolorilor” este calificarea, în premieră, la un Campionat Mondial. Echipa naţională de futsal a României face parte din grupa a şasea a turului principal de calificare la Cupa Mondială din 2016, alături de reprezentativele Portugaliei, Poloniei şi Norvegiei.

„Noi suntem o generație foarte bună. Îmi doresc pentru ei să ajungem la un Mondial... cu toții ne dorim să ajungem acolo. Sperăm să trecem peste pasul greșit făcut cu Ungaria – pentru că nu aceasta este fața noastră și adevărata noastră valoare. Noi ne dorim cu toții, încercăm să ne montăm și cei de la Federație cred că ne vor susține”, spune Robert Lupu.

Sosit în vară la Timișoara, Robert Lupu a fost căpitanul naționalei României în ultimii ani. Originar din Reșița, decarul „tricolorilor” a debutat la prima reprezentativă  în 2004 și de atunci a bifat cele mai multe convoncări, asigurându-și și trei participări la turnee finale continentale. 

Redactor: Claudiu Sav