Sari la conținut

De pe scaune, pe scenă. Spectacolul de operă tango ”Maria de Buenos Aires” s-a jucat cu casa închisă

Timizi sau siguri pe ei, spectatorii au pășit pe scenă și au dansat împreună cu actorii. Pe mulți însă i-a suprins momentul în care au fost ridicați de pe scaune și luați la dans.Iar dacă la început s-au lăsat greu convinse să urce pe scenă, odată obișnuite cu ritmul, timișorencelor le-a părut chiar că dansul a fost prea scurt: ”Băiatul a venit, am ajuns pe scenă, am dansat foarte puțin, dar a fost ok”, - Și oamenii care au ajuns să danseze pe scenă? ”Inclusiv eu. Nu știu cum am arătat și eu am dansat”, ”Am fost surprinsă recunosc să văd unul dintre actori că a venit și m-a invitat. A fost pentru prima dată când am participat la o piesă de genul ăsta, interactivă să spun”.

Spectacolul spune povestea bordelurilor sud-americane, o poveste pe care regizorul a redat-o nonconformist, actorii și spectatorii ajungând parteneri într-un dans de tango. ”Faptul că au mers pe scenă și atât de repede au ajuns pe scenă să danseze înseamnă că erau deschiși și dornici. Va face maxim să-și rezolve problemele”, afirmă Ada Hausvater, regizor.

Pentru Sânziana Tarța, rolul principal a fost o provocare. A cântat, a dansat, dar cel mai important i-a ridicat pe timișoreni de pe scaune ca o adevărată Maria de Buenos Aires: ”Am încercat să îi luăm la dans, ei au fost de acord și asta a fost. Am învățat să fiu mai puternică, să privesc momentele mai puțin plăcute cu zâmbetul pe buze, deși făceam asta , dar o să o fac din ce în ce mai mult”.

”Maria de Buenos Aires” este singurul spectacol de operă tango, iar aseară s-a jucat pentru prima oară la Timișoara și nu oricum, ci cu casa închisă.

reporter: Vlad Ungar
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche