Sari la conținut
News Alert

Descinderi la Georgică Cornu, "regele asfaltului din Banat", într-un dosar cu un prejudiciu de 61 milioane de lei

Poliţiştii caută documente care să demonstreze faptul că omul de afaceri a făcut evaziune fiscală. Dosarul este unul complex, iar procurorii DIICOT spun că pentru a încasa cei peste 60 de milioane de lei, Georgică Cornu ar fi apelat la mai mulţi cetăţeni de etnie romă din Strehaia. Aceştia, contra unui comision, făceau rost de facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii. Apoi, documentele erau introduse în contabilitate, iar banii erau astfel scoşi din firme.

În momentul percheziţiilor, Georgică Cornu era în Capitală. Este acum în drum spre Timişoara şi este dispus să dea declaraţii în faţa anchetatorilor. La sediul DIICOT vor ajunge mai mulţi angajaţi şi colaboratori ai săi, dar şi mai multe persoane din Strehaia, în total, 22 de persoane. 

Ascensiunea lui Georgică Cornu

Georgică Cornu este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din vestul ţării. A fost supranumit ”regele asfaltului din Banat” în urma contractelor câştigate de firmele sale pentru lucrări de insfrastructură.

Cele mai multe contracte pe care le-a câştigat Cornu sunt după 2005, în timpul guvernărilor PDL. Este cunoscută relaţia de prietenie pe care Cornu o are cu Mihai Stănişoară, fostul Ministru al Apărării şi consilier pe Probleme de Apărare a lui Traian Băsescu.

Grupul său numără zeci de firme în Timiş, Arad şi Mehedinţi. Domeniile de activitate sunt imobiliare, construcţii, servicii, dar şi mass-media.

În 2010, Cornu a fost desemnat al doilea mare constructor cu capital românesc, înregistrând afaceri de aproape 180 de milioane de euro, iar un an mai târziu a obţinut contracte de la stat în valoare de peste 500 de milioane de lei.

Omul de afaceri deţine la Herneacova, la 32 de km de Timişoara, un centru de echitaţie modern şi o fermă de sturioni, investiţie estimată la 2 milioane de euro.

În 2013, firmele lui Georgică Cornu au intrat în vizorul Consiliului Concurenţei pentru licitaţiile câştigate în mod suspect. Omul de afaceri este la al treilea mandat de preşedintele al Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş, iar averea sa estimată depăşeşte 150 de milioane de euro.

redactor: Maria Rohnean, Sorina Covlea
editor web: Călin Țenche