Desfăşurare de forţe pe autostrada Arad-Timişoara pentru devierea unei linii de înaltă tensiune

Data publicării:
autostrada prima

Primul pas pentru devierea liniei de înaltă tensiune a fost mutarea stâlpilor, înalţi de aproximativ 30 de metri. Procedeul a fost complex: a durat câteva ore şi a necesitat utilaje speciale.

După ce au fost mutaţi stâlpii de curent, în acest moment are loc trecerea cablurilor de înaltă tensiune peste autostradă. Conform reglementărilor, acestea trebuie să fie perpendiculare pe şoseaua de mare viteză.

Lucrările au avut loc în zona kilometrului 532 de pe tronsonul de autostrada Timişoara - Arad, pentru perioade de câteva zeci de minute, când traficul a fost oprit. Şi în afara acestor intervale însă, circulaţia este retricţionată. Aceeşi situaţie va fi şi mâine pe şoseaua de mare viteză.

Pentru fiecare cablu mutat, timp de câteva zeci de minute circulaţia este total oprită pe autostradă, atât pe un sens de mers, cât şi pe celălalt. În afara acestei operaţiuni însă, toată ziua se circulă pe o singură bandă de mers.

”Colegii mei asigură fluenţa şi siguranţa rutieră, în zona lucrărilor, astfel încât să nu avem evenimente neplăcute”, ne-a precizat comisar Constantin Moş de la Poliţia Autostrăzi Vest.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale fac apel la şoferi să respecte restricţia de circulaţie instituită, semnalizarea rutieră temporară, dar şi semnalele agenţilor de poliţie.

reporter: Adina Iriza
operator: T. Alasu/ M. Pop
editor web: C. Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri