Design de maşini, cu aromă de cafea. Un arhitect schiţează maşini, folosind o „vopsea" neobişnuită

Data publicării:
design cafea

”Pe baza acuarelei am început să mă joc și cu pigmentul de culoare și aroma timpului schițelor mele, schițe care abordau mașini clasice, pentru a intra în ton cu epoca din care era mașina și pentru a da puțin entuziasm”, spune Adrian Mitu, arhitect și designer de mașini.

Adrian se inspiră din istoria automobilului, din natură, sau pur şi simplu de la semafor, acolo unde poate vedea un model de maşină, pe care să îl imortalizaze în arome şi nuanţe.

”Când vezi o mașină, te inspiră forma și forma ajunge în foaie prin lumini și umbre. Luminile le poți lăsa albului foii, dar umbrele le poți lăsa cafelei”, precizează Adrian Mitu.

Iar mirosul cafelei din planșele lui Adrian a atras și vizitatori la expoziția sa, dintr-o cafenea din Timișoara: ”Am venit și ieri, și astăzi ca să văd desenele și acuarelele”, - Ce ți-a plăcut în mod particular la aceste schițe? ”Faptul că sunt cu cafea și este destul de greu să controlezi cafeaua”, ”Într-adevăr, sunt impresionante ca tehnică și materialul folosit este inedit”, ”Și eu sunt pasionat de mașini, și venind astăzi de dimineață aici și văzând atâtea mașini frumoase am fost plăcut impresionat și pot să zic că sunt foarte reușite schițele”.

Schițele prezentate la Timişoara ilustrează mașini clasice, reprezentative pentru anii '60. Expoziţia mai poate fi vizitată în cafeneaua din Piața Mocioni până astăzi la ora 12.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri