Deva | Amenzi pentru firma de salubritate

Data publicării:
gunoaie

Gunoaiele din Deva, o problemă încă nerezolvată. La aproape două luni de când a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor din județul Hunedoara, operatorul de salubritate nu reușește să facă față situației din Deva. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că deșeurile sunt ridicate prea rar. Primăria reclamă și ea activitatea firmei, pe care a amendat-o deja cu 40 de mii de lei, și susține că va continua să aplice astfel de sancțiuni.

În fiecare zi, un echipaj al poliției locale patrulează prin oraș și fotografiază zonele din care gunoaiele nu au fost ridicate la timp.

"Principala activitate a colegilor de la mediu este de a veghea dacă pe raza municipiului Deva se ridică, se depozitează în condiții legale și se transportă deșeul menajer și cel industrial, motiv pentru care, ținând cont de ultimele aspecte care au apărut în oraș, poliția locală a sancționat firma care ridică gunoiul menajer", explică Teodor Bălan - purtător de cuvânt Poliția Locală Deva.

Nu doar în zonele periferice ale Devei sunt probleme cu colectarea gunoiului, ci și în centrul orașului.

"Un loc de joacă pentru copii, un loc de fitness în aer liber, o grădiniță și blocuri. Între ele, tomberoane pline și deșeuri aruncate pe lângă pubele", Andrada Velciov, jurnalist Digi24 Timişoara.

Sute de sesizări de la localnici au ajuns în ultimele săptămâni la primărie. Oamenii cred că doar amenzile mai pot speria firma de salubritate.

"Să-i amendeze, că doar asta îi treaba lor, de-aia îs plătiți, nu?"

"Sunteți de acord cu amenzile date de primărie? Păi normal că suntem de acord, dar ce-nseamnă asta, ăștia îs oameni?"

"În prima fază dăm avertisment, a doua zi se revine cu controlul și se aplică amenzi. Am aplicat până acum două amenzi în cuantum de 20 de mii de lei fiecare, este singura pârghie legală", susţine Florin Oancea, primarul Devei.

Firma de salubritate a câștigat licitația organizată la nivelul județului Hunedoara. Cele mai multe probleme au apărut însă la Deva. Primăria spune că va continua aplicarea amenzilor până când operatorul va respecta condițiile din contract.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri