Sari la conținut

Din Dubai, în SUA. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, se va întâlni şi cu președintele Barack Obama

Nicolae Robu este singurul primar din România care participă la întâlnirea, de la inceputul lunii februarie, din Statele Unite ale Americii. Alături de el, peste ocean vor mai pleca şi alţi parlamentari români. ”Avem foarte multe lucruri de învăţat de la americani. Admir tot ce înseamnă SUA din toate punctele de vedere. Şi ca forţă politică, militară, dar şi ca ţară simbol al unei societăţi libere, deschide, în care fiecare îşi are şansa lui”, ne-a declarat Nicolae Robu.

Edilul Timişoarei le-a dezvăluit reporterilor Digi24 Timişoara că tot în timpul unei vizite în Statele Unite ale Americii a decis să candideze la fotoliul de primar: ”Şi decizia de a candida la fincţia de primar am luat-o în Statele Unite, cu ocazia unei vizite pe care am avut-o în luna mai 2011”.

Primarul nu a decis ce cadou îi va duce lui Barack Obama, dar spune că va fi ceva reprezentativ pentru Timişoara. El si-a ales deja și costumaţia pe care o va purta la dineul oficial la care va participa alături de politicienii americani şi cei români, dineu a care este aşteptat şi liderul de la Casa Albă. ”În costum voi fi pentru că este acceptabil. Nu trebuie neaparat frac, eu n-am purtat niciodată. Un costum decent este în regulă”, spune primarul Timişoarei.

Vizita in Statele Unite ale Americii este organizată de senatorul de Timiş Ben-Oni Ardelean, coleg de partid cu primarul Nicolae Robu. Acesta este secretarul Comisiei de Politică Externă a Senatului. Printre temele care vor fi dezbătute cu americanii se numără şi problema ridicării vizelor pentru românii care vor să ajungă în SUA.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche