Sari la conținut
News Alert

Din „Taken”, la Timișoara

Atunci când nu își dă replica cu Liam Neeson însă, Gerard Watkins scrie piese de teatru. Unul din textele lui a ajuns și la un regizor român, pe care actorii Teatrului Național din Timișoara l-au interpretat aseară într-o ceainărie. Și la fel cum succesul peliculei Taken l-a luat pe nepregătite, Watkins și-a dorit să îi suprindă și el  pe actorii români așa că a asistat la reprezentație.

„Nimeni nu s-a gândit că va fi un blockbuster atunic când filmam, era un film de acțiune, ne gândeam că va funcționa, dar nu chiar atât de mult”, povestește Gerard Watkins.

Regizorul piesei recunoaște că atunci când a ales textul nici nu i-a trecut prin minte că e scris de colegul de platou al lui Liam Neeson.

„N-am știut cine e Gerard Watkins, l-am căutat pe internet, l-am găsit, mi-a plăcut, văzusem Taken, demult. Acum ce o să înțeleagă el ce vorbim noi în românește, habar n-am”, spune Traian Șoimu, regizor.

„Mi-a plăcut ce am auzit, mi-a plăcut textul”, spune unul dintre spectatorii prezenți.

„Foarte interesant. E prima oară când asist așa la o piesă de teatru așa un pic mai altfel”, adaugă un altul.

Piesa scrisă de personajul negativ din “Taken” a fost prezentată la Timișoara, în cadrul festivalului de teatru Dramalogue.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Dan Petcu