Directorul de la ”Athena” aruncă bomba în instanță: falsurile de care e acuzat spitalul sunt generalizate în întreg sistemul sanitar!

Data publicării:
director athena 1 1



Situația de la ”Athena”, demascată de foști angajați


Cazul spitalului privat din Timișoara care a falsificat zeci de fișe medicale și a cerut decontarea unor tratamente care nu au fost făcute niciodată a fost demascat chiar de medici. E vorba de foști angajați ai spitalului, care au demisionat pentru că nu și-au primit salariile la timp. Detaliile incredibile au ieșit la iveală în această seară.

Dan Szabo: foști angajați, demiși din motive de incompetență

Într-o declarație pentru Digi24 Timișoara, Dan Szabo a afirmat: ””Eu spun că nu s-au făcut falsuri, eu cel puțin nu știu, dacă dânșii știu că s-au făcut, atunci nu au decât să le scoată la iveală”. Și totuși trei foști angajați au depus mărturie, am întrebat, de vină ar fi datoriile financiare? ”Nu, doi dintrei cei trei foști angajați au fost eliberați din funcție din motive de incompetență profesională E o răzbunare? ”Foarte probabil”.

Mamă, fiica, fiu, soacră și socru au fost internați doar pe hârtie 

Procurorii au anunțat că sesizarea privind înșelăciunea masivă a fost făcută de foști angajați, care și-au dat demisia pe motiv că spitalul avea datorii de 260.000 de euro privind plata salariilor. În plus, ancheta scoate la iveală și modul în care se făceau internările fictive. Pacienții veneau pentru simple analize medicale, dar în acte, ei erau internați pentru perioada lungi de timp. Procurorii au găsit chiar un caz în care o familie întreagă formată din tată, mamă, fiica, fiu, soacră și socru au fost internați doar pe hârtie. În plus, procurorii susțin că directorul risca să fie dat afară dacă nu cheltuia toate fondurile oferite de Casa Județeană de Asigurări Timiș.

Ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu: vinovații să răspundă!

"Ministrul Sănătății a solicitat Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să întreprindă toate demersurile legale care se impun pentru rezolvarea situației, astfel încât sistemul sanitar și pacienții să nu aibă de suferit. Ministerul Sănătății consideră că această situație este deosebit de gravă și își exprimă încrederea totală în colaborarea dintre CNAS și celelalte autorități abilitate ale statului că vor fi luate deciziile corecte în conformitate cu prevederile legale, astfel încât vinovații să răspundă în fața legii, iar drepturile pacienților la sănătate să fie respectate", a anunțat, joi, Ministerul Sănătății.

CITEȘTE: Cazul Athena, anchetă maraton. Directorul, arestat preventiv, asistenta șefă - cercetată în libertate

Reporter: Gerhald Ernst
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri