Directorul de la Spitalul Athena, demis. Dan Szabo va fi cercetat în stare de libertate

Data publicării:
Dan Szabo



În dosarul decontărilor fictive de servicii medicale, Dan Szabo (foto) primise mandat de arestare pentru 29 de zile, în timp ce asistenta-șefă e cercetată în libertate.

Nemulțumit că a fost arestat, fostul director al Spitalului Athena și-am susținut astăzi nevinovăția și în fața judecătorilor Tribunalului Timiș. Dan Szabo le-a spus judecătorilor că nu a comis niciun fals, dar nu poate afirma același lucru și despre foștii subaltern. ”Eu nu aveam niciun interes să fac internări false. Contractul meu prevedea criterii de performanță, care erau deja îndeplinite. Nu am cerut nimănui să comită falsuri. Am avut mai multe discuții cu medicii, în care i-am rugat să se implice mai mult la spital, pentru că dacă spitalul merge bine, atunci și ei au de câștigat”, a spus Dan Szabo. CITEȘTE ȘI: Spitalul Athena din Timișoara - cum funcționa ”fabrica de bolnavi”

Din motivarea magistraților Judecătoriei Timișoara referitoare la arestarea fostului director aflăm că ”este cunoscută situația precară a sistemului sanitar din România, problemele legate de insuficiența fondurilor pentru asigurarea serviciilor medicale. Lăsarea în libertatea a directorului ar stârnii o impresie negativă deosebit de puternică, necesitând o reacție imediată și energică împotriva celor care săvârșesc astfel de fapte."

La rândul lui, Arcadie Anastasescu, avocatul lui Dan Szabo, le-a cerut judecătorilor ca fostul director să fie cercetat în stare de libertate, cu interdicția de a părăsi țara, pentru că, nemafiind directorul Spitalului Athena, el nu are pe cine să influențeze.

Judecătorii Tribunalului Timiș au cerut răgaz pentru pronunțarea unei hotărâri, o decizie urmând să fie luată în această după-amiază.

UPDATE. Magistrații timișoreni au decis: directorul de la Spitalul Athena va fi cercetat în libertate! Dan Szabo are interdicție de a părăsi țara. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri