Sari la conținut
News Alert

Distrugeri provocate de o tornadă. Acoperișul unui bloc a fost smuls și a avariat câteva maşini parcate

”Aici băgată înăuntru, aici băgată înăuntru, zgârieturi... E zgâriată toată!”

Acoperişul smuls de pe bloc a avariat câteva maşini parcate în apropiere şi a spart geamurile apartamentului aflat imediat sub locul în care acesta s-a desprins:

”Să mor! Nu alta. S-a auzit exact cum ai trage cu mitraliere. Şi n-am ştiut de unde ce cade”,
”Gălăgie mare. Fetiţa mi s-a speriat. Dormea singură în cameră. A venit, tremura toată. Sunteţi în partea care a rămas acum neacoperită? Nu. Lângă”,
”Am auzit vânt astă noapte, m-a sunat vecina să mă duc să mut maşina că stă o tablă să cadă jos pe maşina mea. Am fugit jos, am mutat maşina şi după aia am văzut că apartamentul meu este complet descoperit”.

Proprietarii de apartamente care au rămas la propriu fără un acoperiş deasupra capului au simţit imediat la ce probleme poate să ducă acest neajuns:
”Îmi plouă în casă, nu am ligheane, bidoane, să pun. Acuma am schimbat mobila de trei săptămâni, îmi plouă pe mobilă, îmi plouă peste tot”.

Primăria a trimis în ajutor o echipă de intervenţie care, timp de mai multe ore, a încercat să îndepărteze rămăşiţele de acoperiş care atârnau ameninţător deasupra intrării în bloc. ”Am venit cu macaraua, o tăiem bucăţi şi o dăm jos. Altfel nu se poate”, explică Pavel Kovacs, tinichigiu.

”În jurul orei 4 dimineaţă a apărut în Nădlac un fenomen neaşteptat şi neobişnuit, o mică tornadă, dar numai pe o zonă a oraşului Nădlac, la blocul de pe strada George Coşbuc”, ne-a declarat Vasile Ciceac, primarul orașului Nădlac.

Fenomene neobişnuite în zona României, tornadele au început să fie semnalate în vestul ţării pentru prima oară în urmă cu aproximativ doi ani. Meteorologii pun aceste fenomene pe seama încălzirii bruşte a vremii după zile umede şi reci.

VIDEO. Tornadă în Munții Măcinului 

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche