Sari la conținut

Doamna online-ului românesc. Vera Heiman a vândut case și apartamente ce valorează sute de mii de euro

”Fiindcă șeful întotdeauna zice bani mai mulți, să le luăm. Zona centrală, cine are aici apartament, nu are nici poză, na hai să vedem, ia du-te”. Ea este Vera Heiman, are 55 de ani și sute de locuințe vândute în mediul online. A început ca economist la Porțile de Fier. În 2009 a înțeles însă că bani se pot face și din click-uri. Așa că a devenit agent imobiliar în mediul online, deși nu știa mare lucru despre mediul vitual.

”Despre online, vai, acum îmi aduc aminte că ce știam, știam că poți comunica foarte foarte repede.Eu cred că am fost printre pionierii de vânzare locuințe în online fiindcă vârsta doar vine cu o experiență”, spune Vera Heiman, specialist online.

Femeia are propria rețetă a succesului:
”Nu e chestia aia să aștepți să treacă ziua, nu, să faci lucrul bine astăzi, da. Dacă vii la lucru și spui astăzi am venit, bucata mea de fericire, mai zic eu 17 minute, la fiecare 15 minute ai 17 minute de fericire”, afirmă Vera Heiman.

Străinii care construiesc vile sau apartamente de lux în România recunosc că Vera Heiman e cea care le-a salvat afacerile în perioada crizei. Fie că sunt austrieci, evrei sau spanioli.

”Ne-a ajutat, ne-a sprijinit foarte mult, în timpul crizei mai ales, fiind piața cum era de dificilă, ne-a adus un trafic mai intens de clienți”, spune Maurizio Mesa, dezvoltator imobiliar.

Și chiar dacă se apropie de 60 de ani, timișoreanca e acum sursă de inspirație pentru colegii mai tineri. A învățat online-ul singură, de la zero, la vârsta la care mulți își pregătesc actele de pensionare.

”Noi glumim de multe ori și spunem că Vera va intra probabil în istoria online-ului, fiind prima persoană care se va pensiona din online-ul românesc”, afirmă Daniel Crainic specialist online.

Apartamentele și vilele promovate, iar apoi vândute de Vera Heiman, depășesc ca valoare sute de mii de euro.

Timișul, fruntaş la tranzacţii imobiliare. Peste 41.000 de locuinţe din judeţ s-au vândut în 2014 

Reporter: Vlad Ungar
Operatori: A. Marina / D. Petcu
Editor web: C. Țenche