Dosar penal pentru mama copilului găsit mort

Data publicării:
procuror prima

”Cauza medicală a morții: hipotermia. Prezenta escoriații, de la mărăciniș, de la spini, pe unde a umblat. La picioare s-a stabilit că avea urme roșiatice, de la frecarea cu cizmele, nu a avut nici ciorapi. De acest copil înseamnă că nu a avut nimeni grijă”, afirmă Ion Teacă, procuror criminalist.

Mama băiatului ar putea fi trasă la răspundere pentru tragedie. Pe numele ei a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Pentru că soțul ei era plecat la muncă, femeia era cea care trebuia să îl supravegheze pe copil.

”Se vor face cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă față de mamă în special. Vrem să facem lumină în acest caz”, spune Laura Iancu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Anchetatorii trebuie să afle acum cum a fost posibil ca un copil de doi ani să ajungă atât de departe de casă, la trei kilometri. Există mai multe ipoteze, inclusiv cea în care cineva l-a abandonat pe camp.

”Zona este foarte departe de zona de domiciliu și ipoteza ca un copil de doi ani și două luni să ajungă până aici e greu de crezut”, precizează Mircea Ciobîcă, primarul comunei Ocna de Fier.

Sunt informații contradictorii și despre hainele cu care era îmbrăcat băiatul în ziua în care a fost găsit. Acestea nu concid în totalitate cu declarațiile mamei care a spus că Emanuel era îmbrăcat cu o bluză albă, căciulă albă cu şnur, pantaloni negri simpli şi ghete portocalii.

”Dacă atâta grijă a avut de copil acea mamă, atâta grijă a avut și de hainele cu care era îmbrăcat copilul. Nu știu dacă mama, în acele momente, să fi știut exact cu ce a fost îmbrăcat copilul, dar este posibil ca și pe drum să se fi întâmplat ceva. Nu știu asta încă. Vom face cercetari”, anunță Ion Teacă.

Cauza a fost preluată de către Parchetul Judecătoriei Reşiţa. Emanuel Beniamin Bobic, în vârstă de doi ani, a dispărut, sâmbătă, în jurul orei 16, din faţa casei sale din comuna Ocna de Fier, judeţul Caraş-Severin, unde se juca împreună cu fratele său. La aproape 48 de ore de la dispariție, o localnică l-a găsit pe copil fără suflare.

reporter: Adina Iriza
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri