Două piețe de brazi, un singur comerciant, la Deva

Data publicării:
piete brazi

Comercianții se tem să nu rămână cu marfa nevândută, în condițiile în care noile spații nu sunt foarte populare. Pe de altă parte, oamenii spun că abia așteaptă să-și cumpere un pom de Crăciun, însă, momentan, nu prea au de unde alege. Pentru ca locuitorii din toate zonele Devei să-și poată cumpăra ușor brazi naturali pentru sărbătorile de iarnă,  primăria a inaugurat încă de vineri 2 puncte de vânzare a pomilor.

„Piața de la stadion a fost inaugurată de un comerciant din comuna Horea, din județul Alba. Acesta a adus la vânzare 130 de brazi, iar prețul pentur prima zi de comercializare cel puțin, variază între 50 și 200 de lei” - Andrada Velciov, corespondent Digi24 Hunedoara.

Chiar dacă vânzătorii încă se lasă așteptați, devenii par dornici să cumpere brazi încă de acum. Dovadă? În doar câteva minute, primul și singurul comerciant ajuns în oraș a vândut trei pomi.

„[Deja vreți să vă luați brad?] Păi cred că da. Nu? Nu cred că mai vin, azi îl iau”, spune un cumpărător. 

„[Gata? Deja ați luat brad?] Pentru grădiniță. [Îl pregătiți să fie împodobit de copii?] Da, pentru grupa unde e fetița mea, să se bucure câteva zile până la vacanță”, adaugă un altul.

Primăria Deva dă asigurări că brazii nu vor lipsi din oraș și că devenii vor avea de unde alege, mai ales  în zilele dinaintea Crăciunului.

Comercianții și-au anunțat intenția de a își expune marfa începând cu joi, 17 decembrie”, precizează Monna Voinescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva.

„Am și renunțat să mă mai tocmesc cu ei, probabil că peste câteva zile o să vină mai mulți, și atunci o să avem de unde alege”, spune un devean.

Pădurarii de la Direcția Silvică Hunedoara spun că au fost nevoiți ca, în acest an  pe piață vor ajunge cel mult 300 de brazi tăiați din pădurile administrate de Romsilva.

„Este un număr puțin mai mic ca anul trecut, sau mai mic ca anul trecut, pentru că cererea pieței ne comandă până la urmă și numărul de exemplare pe care le recoltă din pădurile pe care le administrăm. Prețurile diferă în funcție de specie, specia molid este mai ieftină, pleacă de la 10 lei. Pentru specia brad prețurile sunt mai mari, pleacă de la 20 de lei”, explică Ioan Crișan, director Direcția Silvică Hunedoara.

Cei care vor să își împodobească locuința cu brazi din țările nordice, îi pot cumpăra de la hipermarketurile din oraș, unde prețul unui pom pornește de la 90 de lei. 

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri