Drogurile "noi" fac victime în vestul țării. Doi tineri au murit și alți patru au ajuns la spital în șapte zile

Data publicării:
droguri noi prima

Gabriela Vîlceanu și-a pierdut unicul fiu. Soțul său l-a găsit inconștient în holul casei. Femeia nu știe nici acum cauza exactă a morții, așteaptă niște probe de la spital și rezultatul anchetei efectuate de poliție. Bănuiește doar că o substanță nouă, un drog, i-a ucis băiatul, campion la karate și cu întreaga viață în față. Mama lui Victor intenționează să înființeze o asociație care să informeze părinții în legătură cu pericolele la care pot fi expuși copiii lor.
”Eu știu că părinții muncesc pentru ei și muncesc mult, că banii sunt puțini și că vor să le asigure, dar nici nu au idee ce se întâmplă. La priveghi auzeai povești cu ce fac, cum fac, ce fac, de te-ngrozeai, noi nici nu am avut idee că există asemenea chestii”, spune Gabriela Vîlceanu.

Tânărul, decedat la doar 21 de ani, a intrat de câteva luni într-un anturaj periculos. Mama sa bănuiește că a consumat în ultimele luni droguri, însă nu a observat nimic suspect. Se pare că ultima doză este cea care i-a fost fatală băiatului. ”Nu erau prieteni de suflet, pentru că atâta timp cât s-au apropiat de el doar ca să-l ademenească în cercul respectiv, ăia nu erau clar prieteni”, povestește Gabriela Vîlceanu.

La o zi distanță de moartea băiatului, un alt tânăr de 25 de ani a fost declarat decedat de medici, care bănuiesc că moartea a survenit din aceleași cauze. Nimeni nu știe însă nimic concret, deoarece drogurile noi nu pot fi depistate la autopsie.

”Sunt unele substanțe care se elimină prin urină sau se zice că se găsesc în sânge, dar sunt altele care nu pot fi depistate. S-au recoltat probe toxico-biologice și s-au trimis la Institutul de Medicină Legală la Timișoara”, ne-a precizat Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean Reșița.

Fenomenul a început să ia amploare în întreg vestul țării, iar ofițerii de Crimă Organizată sunt în alertă. Cu toate acestea, munca le este îngreunată deoarece amestecurile de droguri sunt extrem de greu de depistat.

Cazurile celor doi tineri au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, respectiv Parchetul de la Lângă Tribunalul Caraș-Severin. Și polițiștii continuă ancheta pentru a stabili cauzele exacte ale decesului celor doi tineri, cât și pentru da de urma celor care crează și distribuie aceste droguri.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri