Drum județean "asfaltat" cu noroi. DJ591C, între Săcălaz și Sânmihaiu Român, nu poate fi folosit

Data publicării:
drum prima

Așa arată drumul județean 591C care leagă localitățile Săcălaz și Sânmihaiu Român. Cei 5 kilometri nu au fost asfaltați niciodată. Au fost făcute mai multe reabilitări cu piatră care însă nu au rezistat. Șoferii nu se aventurează pe aici pentru că drumul este plin de gropi și noroi și riscă să își strice mașinile. Aşadar cu cât înaintezi, drumul devine din ce în ce mai greu, iar gropile pline cu apă sunt adevărate capcane pentru șoferi.

”După ce am parcurs aproximativ patru kilometri am rămas și noi împotmoliți. Din cauza noroiului, mașina nu a mai putut înainta și a fost nevoie de intervenția unui utilaj care să ne remorcheze. Același lucru îl riscă toți șoferii care se aventurează pe aici”, relatează Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Pentru că nu pot folosi drumul, localnicii din Săcălaz care doresc să ajungă la Sânmihaiu Român trebuie să facă un ocol de peste 20 de kilometri și au două variante: fie aleg ruta Săcălaz - Timișoara - Utvin - Sânmihaiu Român, fie drumul Săcălaz - Berecsău Mare - Sânmihaiu Român.

- Dacă vrei să mergi la Sânmihai pe unde mergi? Care e traseul?

- Timişoara - Şagului şi apoi dreapta. Pe partea aia că pe aici nu se poate circula

- Nu ocoleşti prea mult?

- Ba da, dar ce sa facem?

Trebuia făcut de mult. Noi care avem firme de transporturi şi una-alta, trebuia să fie de mult făcut.

- Şi asta înseamnă că ocoliţi? Pe unde mergeţi?

- Mergem pe Bogda, partea aia, sau pe Timişoara, pe Calea Şagului, pentru nişte treburi care...nu s-ar putea face pe aici, să mergi mai aproape?

Drumul de pământ a fost transformat în drum județean în anul 2013. De atunci oamenii şi transportatorii așteaptă să îl vadă modernizat. Abia anul acesta autorităţile judeţene au inclus în buget investiţia pentru modernizarea drumului.

”Prin bugetul consiliului s-au alocat 1,5 milioane de lei. În prezent, suntem în stadiul în care se evaluează toate ofertele care au fost depuse astfel încât până la sfârşitul trimestrului I să avem un câștigător al licitaţiei, urmând ca din luna aprilie, cel mai probabil, să avem o lucrare în desfăşurare”, a precizat Jana Lavrits, purtătorul de cuvânt al CJ Timiş.

Chiar şi aşa, primarul din Săcălaz nu crede că lucrările vor avea viaţă lungă. ”Având în vedere că este o mica centură a Timişoarei, Săcălaz - Sânmihaiu Român, pe semne, depinde acum, n-am văzut proiectul, cam ce se doreşte acolo, ce fundaţie şi ce strat de asfalt va fi turnat, clar vor circula din nou maşinile mari, şi dumneavostră ştiţi: s-a reparat drumul de la Timişoara la ieşirea spre Arad şi trecând tiruri a necesitat reparaţii, aşa se va întâmpla sigur şi la noi. Am observat în ultimul timp trec foarte multe tiruri prin Săcălaz”, spune Ilie Todașcă, primarul comunei Săcălaz.

Însă şi dacă acest drum va fi modernizat, tot rămân alţi 220 de kilometri de drumuri judeţene care nu au văzut până acum culoarea asfaltului şi rămân de pământ sau piatră până când cei de la Consiliul Judeţean vor găsi banii necesari reabilitării lor.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri