Sari la conținut

Drum uitat de autorităţi. Şoferii aşteaptă de ani buni reabilitarea șoselei ce duce la Sasca Montană

Ca să ajungi pe DJ 571 o iei la stânga de pe DN57. Ai de parcurs 17 kilometri până la Sasca Montană. Peisajul de munte este minunat. Păcat că nu poate fi admirat. Şoferii trebuie să stea cu ochii pe asfaltul ciuruit. Când plouă, călătoria se transformă într-o adevărată aventură.

Pe unele porţiuni de drum, asfaltul este aproape inexistent. Şoferii care se aventurează pe aici trebuie să fie foarte îndemânatici pentru a ocoli toate gropile apărute pe drum.

Şoferii aşteaptă de ani buni reabilitarea drumului: ”Nu pot să spun mai mult decât că e praf, nu se poate circula pe el. Chiar e dezastru", „Lipseşte o bandă, deci nu e terminat pe partea dreaptă. Maşinile se strică oricum la gropile care sunt şi la cât de rău e drumul, maşina se strică", „Am stricat-o mai sus. Aici trebuie să încetinim, mai încolo doar o bandă e făcută”, - De cât timp e aşa? ”Eu fac zona asta de trei ani şi chiar de mai mult timp."

„Am realizat o reparaţie a acestui drum în 2007. Am mai efectuat reparaţii în 2008. Doi ani de zile ulterior, 2010 - 2012, acest drum a trecut în administrarea Ministerului Dezvoltării, nu s-a intervenit sub nicio formă pe acest drum. În 2013 nu au existat fonduri de reabilitare a lui", precizează Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Promisiuni se fac însă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraș-Severin spun că vor depune în acest an, pe axa de finanţare a Programului Operaţional Regional, un proiect de modernizare a drumului judeţean 571. Lucrările vor începe cel mai devreme anul viitor şi costă aproximativ 7 milioane de euro.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche