Drumul contrastelor, din lipsă de fonduri: pământ, asfalt și un pod modern

Data publicării:
drum 1

Cei care vin dinspre localitatea Leucușești și se îndreaptă spre Jupani, au parte de o surpriză. Este vorba de un kilometru și jumătate de drum asfaltat. Este vorba de un drum județean, la care lucrările au început în vara anului trecut. Acestea s-au întrerupt, însă, din cauza lipsei de fonduri, însă responsabilii Consiliului Județean Timiș spun că acestea se vor relua, în luna aprilie, pentru că s-au alocat bani.

În prezent, peisajul de pe drumul judeţean 681C este unul al contrastelor: un pod modern, cu parapeți, care continuă, pe o parte și pe cealaltă, cu un drum de pământ: ”Anul trecut au făcut bucata aia, până la curbă, spre gară, aproape. Acum, nu știu. Continuă, anul ăsta, cred”, ”Era fain, făcut până aici. Era mult mai scurt că, trebuie, așa, să te duci până la Mănăștiur, să ieși la Traian Vuia. Pe aici, imediat ești în șosea”, ”El e bun asfaltat bine, să fie, mai ales la Jupani, pentru că se circulă și e și o arteră principală care, nu? Se circulă. Leagă partea asta și partea de dincolo”.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș dau asigurări că, anul acesta, asfaltul va apărea şi pe drumul care ar trebui să fie o şosea în toată regulă. ”Nu este un drum în câmp, bineînțeles. Nu este o investiție a Consiliului Județean, era o obligativitate a firmei, care are contract cu CNADR-ul. Ținând cont că s-a traversat drumul județean, era mai ușor să facă acest pot peste autostradă, iar noi avem în proiect să legăm acel pod, în ambele părți”, afirmă Călin Dobra, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Șase milioane de lei este suma pe care Consiliul Judeţean Timiş o va aloca pentru finalizarea lucrărilor la drumul care face legătura între localităţile Leucușești și Sudriaș.

reporter: Ioana Sapianu
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri