Drumurile judeţene de lângă autostradă, în Timiș - reparate

Data publicării:
drum

Acest drum era în urmă cu o lună plin de gropi şi de denivelări. Acum se lucrează la aşternerea celui de-al doilea strat de asfalt pentru a realiza o legătură între drumul european 70 şi lotul 1 al tronsonului de autostradă Lugoj-Deva. Se lucrează pe aproximativ 5 kilometri.

6.5 milioane de lei au alocat autorităţile pentru reabilitarea drumului judeţean 609 B, care traversează localitățile Coşteiu, Ţipari, Păru şi Balinţ, prin apropierea cărora trece autostrada A1. „Lucrările sunt dificile fiindcă drumul a fost lărgit, o să ajungă la 6,50 m partea carosabilă şi s-au făcut lucrări de excavaţie, de completări cu materiale", precizează Traian Prejban, şef de şantier.

În ultimii zece ani nu s-au găsit bani în bugetul judeţului nici măcar pentru a plomba craterele apărute în asfalt. Şoferii se bucură că nu vor mai fi nevoiţi să facă slalom printre sutele de gropi: „Era rău-rău înainte: denivelat, plin de gropi. Acuma văd că se face. În ultima perioadă s-a asfaltat mult, tasate, chiar destul de bine", „Vă daţi seama, fiecare suntem cu maşini şi le distrugem pe gropile acestea", „E o chestie bună într-un final”, - Crezi că trebuia să facă acest lucru mai devreme? ”Mă gândesc, dar acuma niciodată nu e prea târziu".

Şi nu este singurul exemplu. Un alt drum apropiat de şoseaua rapidă şi reabilitat acum de Consiliul Judeţean Timiş este Orţişoara - Seceani. Pentru repararea lui s-au plătit 10 milioane de lei. „Prin drumurile judeţene pe care noi le avem în patrimoniu am încercat să venim în sprijinul cetăţenilor pentru a facilita accesul la autostradă, dar nu numai pentru a facilita accesul la autostradă, ci şi pentru a dezvolta aceste zone în perpectiva unei dezvoltări economice. Trebuie să profităm de faptul că suntem traversaţi de autostradă şi avem acest atu în plus faţă de alte judeţe", ne-a declarat Călin Dobra, vicepreşedintele CJ Timiş.

Pentru anul 2014, autorităţile judeţene au alocat 40 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din Timiş. Banii provin dintr-un credit de 200 de milioane de lei obţinut în primăvara acestui an.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Tibor Alasu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri