Drumurile lui Ceaușescu au pierdut lupta cu timpul

Data publicării:
drumuri moldova


„Să vedeți și pe sus și în alte părți. Sparg și încep în altă parte. Nu termină în nicio parte. Sparte au fost, reabilitate niciodată”, povestește un localnic.

Străzile din Moldova Nouă nu au mai fost asfaltate de pe vremea Comunismului. O spun locuitorii care sunt nemulțumiți că situația s-a înrăutățit în urma unor lucrări de apă și canalizare.

„Toată Moldova-Nouă e spartă. Nu au fost reabilitate drumurile de pe vremea lui Ceaușescu. De atunci au fost numa` cârpite”, spune un altul.

 „Pe o parte sparg, pe alta astupă. Avem probleme cu mașinile”, adaugă un alt locuitor din Moldova Nouă.

„Asfalt??? Ăsta? Păi ăsta a fost betonul pus pe vremea lui nea Ceașcă. S-a mai cârpit așa câte o gaură , dar restul, nu. Betonul ăsta de când îi... din 74, 75, dar și mai mult”, completează un alt localnic.

„Așa arată o stradă principală din Moldova Nouă. Dacă aceste gropi au apărut în urma lucrărilor de apă și canalizare, această porțiune de drum a fost distrusă de-a lungul timpului pentru că asfaltul este vechi de mai bine de 25 de ani” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

Autoritățile locale recunosc că până acum nu s-au învestit bani în drumuri.

„Nu a fost niciun proiect. Nu s-a făcut reabilitare totală niciodată. Proiect de reabilitare nu... s-ar fi văzut asfaltul”, admite Matei Lupu, primarul orașului Moldova-Nouă.

Oamenii au sperat că după lucrările de apă și canalizare, drumurile vor fi refăcute. Reprezentanții primăriei nu au, însă, vești bune. Singurul proiect de asfaltare a stăzilor cu fonduri europene a fost respins.

„A fost depus în ciclul financiar al programului regional 2007-2013 nefinanțat în acest ciclu. Urmează să îl actualizăm din punct de vedere al cifrelor și să căutăm noi surse de finanțare pentru rezolvarea acestei probleme”, completează Liviu Bratu, șef Birou Investiții Primăria Moldova Nouă.

Reabilitarea completă a străzilor ar costa peste 20 de milioane de lei, sumă ce nu poate fi acoperită din bugetul local. Reprezentanților primăriei nu le rămâne decât să aștepte bani de la guvern sau să caute alte surse de finanțare.

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri