Sari la conținut

Duel cu scântei, tranșat de Informatica

Informatica Timișoara își continuă parcursul perfect de pe teren propriu. Bănățenii s-au impus și în derby-ul Banatului, 5-2, în fața Muncitorului Reșița, la capătul unui joc extrem de disputat. Venit pe Bega chiar de la roș-negri, Valentin Ilaș a deschis scorul, după cinci minute, după o pasă a lui Lupu.

La scurt timp, Gabriel Dobre a dublat avansul, cu lejeritate, pentru ca după o serie de ocazii irosite de oaspeți, Lupu să ducă scorul la 3-0, după o fază în care Dobre a fost lovit cu coul în figură, iar Marius Demian a fost eliminat, spre nemulțumirea lui Viorel Lolea.

„Un derby al Banatului, în adevăratul sens al cuvântului. Din păcate, iarăși stricat de domnii arbitri, la fel ca și în turul campionatului. Eu sper totuși să fie doar o întâmplare”, a declarat Viorel Lolea, antrenorul celor de la Muncitorul Reșița.

La reluare, tehnicianul Reșiței a fost trimis în tribune, iar Muncitorul a găsit drumul spre poartă prin Lucian Stoica. Gazdele au refăcut însă rapid diferența, după ce Claudiu Dumitru a finalizat o schemă după o lovitură liberă. Scorul final a fost stabilit în minutul 33, de Breșneni, după o eroare a lui Matei.

„Tot timpul avem meci greu cu ei, se dedică foarte mult, joacă dur, dar una peste alta s-au prezentat bine și a fost un meci foarte bun, cred că și pentru public”, a spus și Robert Lupu, antrenorul-jucător al Informaticii.

„Am pierdut niște jucători foarte importanți pentru noi, suntem în reconstrucție, dar eu spun că pentru primul meci din retur am arătat cât de cât bine”, a mai adăugat Lolea.

Informatica Timișoara rămâne pe locul secund în Liga I, la 3 puncte în spatele liderului, Autobergamo Deva și se pregătește pentru duelul de sâmbătă, de la Iași. Muncitorul cade pe 10 în ierarhie înaintea confruntării din weekend, cu United Galați.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Andrei Marina