Sari la conținut

După sărbători, cumpărături. Mii de timișoreni au dat năvală în magazine, în căutarea promoțiilor

Sărbătorile de iarnă nu au golit cu totul buzunarele timişorenilor. O dovedeşte aglomeraţia din centrele comerciale, dar şi plasele pline cu care s-au întors de la cumpărături: ”Acum depinde cât muncește fiecare. Pentru unii da, pentru alții nu. Depinde și cât am cheltuit pe cadouri de sărbători și pentru mâncare. Mult am cheltuit, dar încep să îmi refac bugetul. Acum vine și salariul pe luna ianuarie, deci ne revenim repede”, ”O plimbare prin mall”, - A mai rămas buget după sărbători? ”Ceva a mai rămas. Sunt reduceri și am venit să vedem cu familia”, ”A mai rămas buget și pentru cumpărături pentru că am păstrat și pentru după sărbători”.

Și cum școala nu putea să înceapă fără haine noi, mulţi timişoreni au semnat condica şi la mall: ”Am venit la mall pentru că mâine este prima zi de școală. Trebuie să pregătim cu ce mai avem nevoie pentru că săptămâna care vine pentru că intrăm în activitate”.

Alții, în schimb, au ”vânat” reducerile, care ajung și la 50% în unele magzine: ”Am văzut că au apărut reducerile și am zis să văd dacă mai găsesc ceva să îmi completez garderoba”, - Cam cât ai cheltuit azi? ”Astăzi, undeva la 150 de lei”.

”Reducerile au început în magazinul nostru de anul trecut din luna decembrie înainte de sărbători și continuă până la sfârțitul lunii ianuarie. Undeva până pe 18 ianuarie. Numărul clienților în această perioadă este mai mare, mult mai mare. Poate chiar 30% mai mare”, afirmă Stela Rusanda, comerciant.

Cele mai mari reduceri sunt la hainele de iarnă, asta pentru că reprezentanții magazinelor vor să facă loc pe rafturi colecțiilor de primăvară.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche