Elev eliminat la Evaluarea Națională

Data publicării:
eliminat prima

Cu un echipament hands free, special conceput pentru copiat, elevul din Lugoj a intrat în sala de examinare, crezând că poate însela vigilenţa supraveghetorilor. A fost însă prins, iar acum trebuie să suporte consecinţele.

”Este în mod evident o tentativă de fraudă și se sancționează corespunzător. După cum știm, Evaluarea Națională se susține o singură dată, ceea ce înseamnă că acest tânăr poate participa la admiterea computerizată, însă i se va considera nota de la evaluare națională 1 și realizându-se media cu media lui de pe parcusul gimnaziului, clasele V-VIII”, precizează Aura Danielescu, inspector şcolar general, ISJ Timiș.

În restul unităților de învățământ din județul Timiș, proba la Limba și Literatura Română a descurs fără incidente. La unele școli, elevii au ieșit bucuroși din sălile de examen.

La primul subiect, elevii au primit o poezie de Ion Minulescu, pe baza căreia au avut de rezolvat cerinţe care vizau atât cunoştinţe de vocabular, cât şi de teorie literară. Totodată, elevii au avut de redactat o compunere prin care să-și prezinte opinia despre semnificația mesajului poeziei. Părerile legate de dificulatea subiectelor au fost împărțite: ”Da, mă așteptam, pentru că la simulare a picat opera epică și acum a fost poezia, dar a fost foarte ok”, ”A fost destul de ușor”, - Cum ți s-au părut subiectele? ”Grele”, - De ce? ”A fost de examen, grele, grele”, - Ai avut emoții? ”Da, cât de cât”, - Față de simulare cum a fost? ”Puțin mai greu”.

Mai emoționați au fost, însă, părinții, care i-au așteptat cu sufletul la gură în fața unităților de învățământ: ”Eu am emoții pentru el, da. El nu prea. De dimineață nu a avut emoții”, ”E firesc, ești părinte, sigur că îți dorești să facă o figură bună”.

În Timiș, peste 4.800 de elevi susțin în această perioadă testările la Evaluarea Națională. Testele sunt cu atât mai importante, cu cât, din acest an, media de la examen inseamna 75% din nota de admitere la liceu, faţă de 50% cât reprezenta până acum. Candidaţii urmează să îşi testeze cunoştinţele la Limba Maternă, iar miercuri urmează proba la Matematică. Primele rezultate apar pe 27 iunie. Tot atunci, cei nemulţumiţi pot depune contestaţii. Rezultatele finale se afişează în 1 iulie.

reporter: Raluca Popa
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri