Sari la conținut

Eliminați de la simularea Bacalaureatului 

Tinerii prezenţi spun că nu au nimic de pierdut: ”Mi s-a părut ușor, dar sunt chestii care trebuie exersate. Și asta a fost așa mai mult orientativ să mai știm noi ce mai trebuie să învățăm și să ne punem bazele”, ”Am dat la Istorie, proba a fost destul de ușoară, dar asta e numai simularea, până la Bac mai este. Așteptăm acum rezultatele”, ”A fost așa și așa, nu am prea știut nu știu ce”.

Și chiar dacă notele de la simulări nu se trec în catalog, au fost elevi care au vrut să vadă cât de bine se pricep la copiat. ”Am avut si opt eliminați din cauza telefoanelor mobile. Elevii au fost surprinși cu telefoanele în clasă, ceea ce contravine regulamentului de examen”, afirmă Aurelian Sima, inspector școlar general adjunct ISJ Timiș.

Subiectele au fost de dificultate medie la Matematică, spun profesorii. La Istorie, în schimb, unele cerinţe nu erau din materia parcursă la clasă.

”Subiectele au fost conform programei de la clasa a XII-a, dar la clasa a XI-a au fost în afara programei studiate la clase, capitolul Statul și politica. La clasa a XI-a, notele vor fi mult mai mici pe Istorie”, spune profesorul Lucian Popescu.

Vineri are loc ultima probă de la simularea Bacalaureatului, cea la alegere. Rezultatele obținute de elevi vor fi făcute publice în 14 martie.

reporter: Sorina Covlea
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche