Sari la conținut

Eliminați după aruncări de departajare

HC Adrian Petrea a ratat dramatic accesul în Final Four-ul Cupei României, după meciul din sferturile de finală, cu CSM București. După un început echilibrat, echipa pregătită de Zvonko Sundovski s-a distanţat şi a condus la pauză cu 15-10. Cărășenii au făcut însă o repriză secundă excelentă și au reuşit egalarea cu cinci minute rămase.  Fiecare echipă a mai marcat apoi de două ori, astfel că s-a ajuns la aruncările de departajare.

„Am avut o cădere inexplicabilă, cu multe greșeli tehnico-tactice și, din păcate, le-am dat ocazia să facă un meci bun pe final”, a spus, la final, Tiberiu Constantinescu, de la CSM București.

În prima de serie de cinci aruncări, ambele formaţii au ratat în două rânduri. Stavrositu şi Humet au irosit fiecare şansa de a o califica pe CSM Bucureşti. Ionuţ Iancu a salvat apoi patru aruncări de departajare, iar echipa din Capitală s-a impus cu 31-30.

„Vreau să-mi ajut echipa la fiecare meci și mă bucur că pot să fac asta”, a explicat și Ionuț Iancu, portarul celor de la CSM București.

CSM Bucureşti este a treia echipă calificată în Final Four-ul Cupei României, alături de Dunărea Călăraşi şi HC Dobrogea Sud. Careul de ași se stabilește astăzi, după duelul dintre Steaua și CSM Ploiești.