Sari la conținut

Etaje demolate la un palat ridicat ilegal, la Timișoara

Proprietarii clădirii din zona centrală a Timişoarei au obţinut, în timpul fostei administraţii, o autorizaţie de construcţie pentru demisol, parter și un etaj, dar au ridicat o clădire cu șase niveluri. Proprietarii clădirii au fost obligaţi să demoleze cele trei niveluri pe care le-au construit ilegal. Ei au făcut acest lucru pe cheltuială proprie. Familia de romi a pus la pământ acoperişul, mansarda şi un etaj al clădirii. Când au început demolarea, proprietarii au spus că nu se vor opune deciziei date de magistraţi.

În 8 aprilie 2014, Lenuța Vidoni, proprietarul clădirii, spunea: „De la acoperiş, s-a dat acoperişul, aţi filmat, aţi văzut... nu ne opunem. E greu, sunt betoane care trebuie sparte, nu ştiu cum lucrează oamenii".

Autorităţile vor să transmită un semnal şi altor proprietari care încalcă legea. „Este un exemplu. Am ţinut neapărat să demonstrăm că legea este lege pentru toată lumea şi că atunci când există şi disponibilitate la dialog se poate ajunge la aplicarea legii fără intervenţii în forţă", a afirmat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

„Să continue şi să-i pună la punct pe toţi hoţii ăştia. De 20 şi ceva de ani ei au condus şi Timişoara, şi toate oraşele din ţară", „Care nu au totul legal... legea trebuie respectată", „Dacă ar fi unicul caz, dar câte cazuri sunt... Păi pe noi, dacă nu plătim impozitul sau ceva, ne amendează sau ne nu ştiu ce. Păi şi normal, câţi sunt", spun timișorenii.

Toate etajele construite fără autorizaţie trebuie puse la pământ în această vară. În caz contrar, municipalitatea poate demola cu utilajele proprii nivelurile ridicate ilegal.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche