Sari la conținut

Eveniment după eveniment, la Castelul Corvinilor

Nici nu au fost strânse bine decorurile de la filmările pentru lung metrajul Dragon Heart 4, că la Castelul Corvinilor au început alte pregătiri. Se pune la punct cea de-a doua ediție a unui eveniment unic la nivel european, târgul de turism al castelelor, cetăților și fortificațiilor medievale.

„Avem castele și cetăți din 4 țări europene și din România. Unele sunt mai puțin cunoscute și prin acest târg de nișă, pentru că este un târg de turism de nișă, pentru că nu se mai face altundeva în Europa un târg cu o asemenea tematică, vor reuși să prezinte publicului oferta lor turistică și culturală”, susține Costin Tinca, directorul Castelului Corvinilor.

La Hunedoara vor fi reprezentate 30 de castele și reședințe medievale din Slovenia, Polonia, Macedonia sau Bulgaria, dar și din România. Expozanții vor avea standuri în Sala Dietei și în Sufrageria Bethlen, acolo unde pregătirile sunt deja în toi.

„În Sala Dietei se lucrează la amenajarea standurilor pentru 20 de expozanți din țară și din străinătate. Peste doar câteva zile, liniștea de acum va fi înlocuită de forfota turiștilor” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Vizitatorii care vor ajunge la Castel în acest sfîrșit de săptămână vor avea parte de mai multe surprize. În afara ofertei expozanților, turiștii vor fi întâmpinați cu spectacole medievale sau demonstrații cavalerești.

„Vor fi întâmpinați și cu produse tradiționale din județul Hunedoara, cu demonstrații de șoimărit, cu corbi, cu diferite spectacole, o să fie o formație de muzică medievală și renascentistă, o serată camerală, un atelier de pictură”, adaugă Dan Bera, administratorul Castelului Corvinilor.

Castelul Corvinilor este cel mai atractiv punct turistic din județul Hunedoara.

„Foarte interesant cee ace am văzut. [Ce v-a plăcut mai mult la Castel?] Eu am făcut o machetă de la castel și arhitectura mi se pare aparte, și cum e întreținut”, spune un turist.

„E prima vizită. [Și așa, la prima vedere, cum vi se pare?] Foarte interesant, foarte frumos, eu cred că e destul de promovat, că și noi am aflat tot din promovări”, recunoaște un alt vizitator.

Anul trecut a fost vizitat de aproape 300 de mii de persoane, iar de la începutul acestui an și până acum, la castel au ajuns deja peste 50 de mii de turiști. 

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș