Sari la conținut

Examenele de admitere la universități, în toi. Topul celor mai căutate facultăți, la Timișoara

La Universitatea de Medicină ”Victor Babeş” sunt peste 1900 de candidați care vor sa imbrace halatul alb. Pentru specializara Medicină, s-au înscris peste 900 de candidați si sunt doar 299 locuri bugetate disponibile, în timp ce la Medicină Dentară sunt aproape 200 de candidați pe doar 39 de locuri. Și la specializarea Farmacie s-au înscris aproape 170 de candidați pe cele 64 de locuri.

O altă Universitate râvnită este Politehnica, unde s-au înscris, în total, 3.420 candidaţi pe 2.200 locuri bugetate. La Facultatea de Construcții, la specializarea Geodezie, concurează 80 de tineri pe 45 locuri bugetate, în timp ce la Facultatea de Mecanică, la specializare Mecatronică, cei 170 candidaţi au la dispoziţie doar 88 locuri bugetate. Facultatea de Arhitectură pune la bătaie 65 de locuri pentru 129 candidați.

redactor: Raluca Popa

Emoții la porțile facultăților

La Universitatea de Medicină și Farmacie examenul a început la ora 10. După două ore, tinerii au ieşit din săli, cei mai mulţi mulțumiţi de rezultatele obţinute: ”Foarte ușor pentru cine a învățat”, - Ce notă ai luat? ”9.93”, - La ce ai susținut?, ”La kinetoterapie, la nutritive și dietetică”, ”10 la Asistență Medicală Generală”, - Cum te simți?, ”Foarte bine, foarte bucuroasă. M-am pregătit. Cu ambiție se poate”.

Iar unii candidați și-au făcut deja planurile după un examen promovat cu brio. - La ce ai suținut examenul? ”La asistență medicală”, - Și cât ai luat? ”10. Visul meu este să ajung în America și să locuiesc acolo, ca asistent medical”.

La fel de emoţionaţi au fost şi părinţii, care au aşteptat cu sufletul la gură să se încheie testarea şi să primească o veste: ”Am avut impresia că am așteptat zece ani în loc de două ore. Vrea să facă o schimbare în acest sistem”, ”Cred ca e cel mai greu moment de până acum. E mai greu pentru copil”.

”Știu pe sărite că sunt rezultate mai rele și unele mai bune. Chiar multe note de 10”, ne-a declarat Andrei Motoc, purtător de cuvânt UMF Timișoara.

La Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, numărul locurilor s-a suplimentat anul acesta cu 5%. Sunt peste 1.900 de candidați care vor să ocupe unul din cele 580 de locuri bugetate. O altă Universitate râvnită este Politehnica, unde s-au înscris, în total, peste 3.400 candidaţi pentru cele 2.200 locuri bugetate puse la bătaie.

reporter: Corina Sfia
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche