Sari la conținut

"Exerciţiu" pentru refugiaţi. Două tabere au fost instalate la Lunga şi Moraviţa, în Timiş

Poliţiştii de frontieră şi jandarmii fac exerciţii la graniţa cu Serbia, în judeţul Timiş, şi tot acolo au fost ridicate două tabere pentru refugiaţi - una în satul Lunga, iar cealaltă în Moraviţa.

Terenul de sport din localitatea Lunga, judeţul Timiş, la un kilometru distanţă până la graniţa cu Serbia, a fost transformat într-un punct strategic.

Echipaje de la ISU Banat au asamblat câteva zeci de corturi, dotate cu saci de dormit, saltele şi paturi supraetajate. În centrul taberei există o zonă de alimentare cu bucătărie mobilă şi punct sanitar. O astfel de tabără ar putea adăposti în jur de 500 de refugiaţi.

În paralel o a doua tabără a fost construită în zona Stamora Moraviţa.

În Beba Veche, localitatea în care au fost reţinuţi doi refugiaţi din Afganistan în timp ce treceau frontiera cu Serbia, autorităţile sunt în continuare în alertă.

In momentul de faţa s-au intensificat patrulările cu elicoptere şi de asemenea cele terestre, precizează Ioan Bohăncanu, primar Beba Veche.

Potrivit unor surse, la desfăşurarea de forţe de la graniţa cu Serbia participă aproape 1000 de angajaţi ai MAI. Trei zile durează exerciţiul care are ca scop testarea vigilenţei echipelor de intervenţie.

reporteri: Caterina Ledrer, Angela Novăcescu
operatori: Adrian Ionescu, Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă