Extinderea rețelei de apă și canal în Timiș, pe bani europeni. Ținta: localitățile mici!

Data publicării:
canalizare



Directorul Aquatim Ilie Vlaicu a declarat că societatea lucrează în 40 de localități din Timiș: ”Când am devenit operator regional am pregătit proiectul, care este în desfăsurare. Se localizează în orașe sau localități apropiate de orașe. Acest proiect vine pe fonduri nerambursabile, în mare parte, contribuția autorităților locale este de 2%. Suntem la al treilea proiect mare, am pregătit acest proiect pe POS Mediu 2, am avut discuții cu Ministerul Mediului și Integrării Europene și suntem în faza de a lansa proiectul de 150 milioane de euro. Vor intra cu precădere aici localitățile cu mai mult de 2.000 de locuitori, dar nu vom neglija nici localitățile mai mici”.

Procentele sunt bune în orașe, Timișoara are, în proporție de 99%, apă curentă și 95% canalizare, Lugojul are in jur de 85%, celelalte orașe vor avea în jur de 90% dupa investitii.

În următorii cinci-șase ani, canalizarea va crește cu 30%, iar alimentarea cu apă cu 25%. În localitățile timișene vor fi edificate opt stații de epurare, iar rețeaua de canalizare va crește cu circa 200 km - proiectul va fi finalizat în 2015.

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri