Fântâna de 5 milioane de euro curge... înspre instanță

Data publicării:
fantana arad



Lucian Cosma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, precizează: "Hotărârea (privind fântâna - nr.) a fost atacată datorită unor aspecte nelegale din conținutul ei, nu din punctul de vedere al oportunității. Instituția prefectului își va menține punctul de vedere și la curtea de apel dacă va fi intentat recurs de către Primăria Municipiului Arad".

Conform prefecturii, hotărârea legată de această fântână nu respectă prevederile legale privind transparenţa decizională în administraţia publică. De asemenea, din studiul de fezabilitate lipsesc avizele de mediu dar și cele de la Apele Române. Mai mult Primăria Arad nu precizează în mod concret, care este sursa de finanţare a fântânii. De cealaltă parte, reprezentanţii municipalităţii susţin că nu renunţă la proiectul lor.

De cealaltă parte, Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Arad, răspunde: "Așteptăm să primim comunicarea oficială și motivarea sentinței și bineînțeles că vom folosi toate căile procesuale pentru a ne susține această hotărâre care în prezent este suspendată".

Încă de la început, fantana de pe râul Mureş a stârnit controverse, inclusiv în rândul consilierilor locali - vezi ce spun aceștia!

Primăria Arad e decisă să depună recurs la decizia Tribunalului şi să contruiască pe râul Mureş fântâna de 5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri