Sari la conținut

Fântâna lui Bot, din comuna lui Slavici. Primarul și-a trecut numele pe o fântână obiectiv turistic

”Cum să nu fie frumos! E cel mai semnificativ obiectiv al nostru...” Comuna arădeană Şiria are, de anul trecut, alături de scriitorul Ioan Slavici, o nouă personalitate de care posteritatea îşi va aminti. Este vorba de Valentin Bot, primarul comunei aflat încă în funcţie, cel care singur a avut grijă ca numele lui să nu fie uitat.

”Am zis că, peste ani, dacă vor veni şi alţii după noi, chiar să fie un exemplu pentru ei!”, spune Valentin Bot, primarul comunei Şiria.

”Amplasată pe drumul ce face legătura între municipiul Arad şi staţiunea Moneasa, fântâna de la Şiria este foarte apreciată şi de turiştii care trec prin zonă. Mulţi dintre ei preferă să se oprească aici decât să meargă să cumpere apă îmbuteliată”, a afirmat Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Primarul nu găseşte deloc deplasat gestul său de a-şi trece numele pe unul din cel mai importante obiective din comuna sa. Consideră că merită acest lucru.

Surprinzător sau nu, iniţiativa sa este susţinută şi de aproape toţi locuitorii care se aprovizionează cu apă de la fântână.

”Aşa arăta în 2004 când am venit eu primar - aşa arătă acuma, iar gândirea a fost a mea şi a consilierilor locali!”, spune primarul.

- Ce spuneţi că primarul şi-a pus numele, că el a refăcut fântâna? Merită asta? ”Merită, merită! Că s-o muncit, totuşi se vede că o făcut ceva, nu se pune problema...”, - Nu vă deranjează că şi-a trecut numele pentru posteritate? ”Pe mine nu mă deranjează!”,
”Mmm... nu zic că e un lucru rău. Dacă ei or făcut...”, - Merită? ”Merită, merită! Pentru ce s-o făcut aici în comună merită!”,
”Foarte bine, foarte important pentru că primarul ăsta o făcut multe aici în comuna asta şi chiar ne place!”.

Modernizarea fântânii publice din Şiria s-a încheiat în decembrie anul trecut, odată cu terminarea lucrărilor la parcul din jur. În total, reabilitarea zonei a costat 11 mii de lei, bani proveniţi exclusiv din rezervele bugetului local.

Muzeul Ioan Slavici - comuna Șiria, județul Arad

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche