Fără apă caldă de 10 luni! Locatarii nemulțumiți vor să facă miting în fața sediului Colterm

Data publicării:
apa calda 0



”Plătim 5-6 metri cubi de apă cub pe lună, pentru că tot sperăm. Sâmbăta- duminica curge câte un metru cub. O lăsăm să curgă ore întregi. Ei spun: cum nu avem apă caldă, dacă noi o folosim? Păi o folosim că sperăm să vină”, ni se plâng locatarii.

 

La început erau 36 de familii din două scări ale unui bloc, însă 13 dintre acestea şi-au montat centrală proprie. Cei rămaşi apelează la diverse metode ca să încălzească apa.

 

”Ne spălăm într-un lighean, că dacă pui în vană cantitatea asta mică, nici nu se vede. În lighean...asta din octombrie, noiembrie”, ne relatează Gheorghe Rujan, un locatar. Gheorghe Rujan locuieşte cu cei doi nepoţi ai săi. Copiii au nevoie de apă caldă. Soluţia în acest caz: o cratiţă.

 

Într-un apartament în care locuiesc şase membri, cei câţiva litri de apă încălziţi la soare sunt de mare ajutor, dar total insuficienţi.

”Cum e vacanţă, ei se duc afară, vin după-masă, să-i faci un duş. Cu ce să le faci duş? Dacă s-a încălzit apa de la soare bine, dacă nu, dacă mai pui şi aragazul, pe căldură să fiarbă apa...Şi asta este, am făcut reclamaţii, am cerut, nimeni nu vine să spună, să vadă, să spună concret: N-avem bani, nu avem fonduri să facem. Nimic”, sună o altă opinie din bloc, cea a Oanei Crăciun.

 

Răspunsul la prima sesizare a locatarilor a fost că problema va fi rezolvată în cel mai scurt timp. La fel le-au transmis şi cei de la Protecţia Consumatorului. Reprezentanţii Colterm susţin că problema este legată de mărimea țevilor de la subsolul blocului şi că se va remedia.... când se vor găsi fonduri.

”Apă caldă nu este decât în situaţia în care consumul creşte. Nu s-au făcut redimensionări la subsolul blocului şi în plus, noi în zona respectivă, încă n-am reuşit să introducem sistemul de reciclare”, explică Petrică Pampu, directorul general de la Colterm.

”Am primit sesizarea că într-o lună de zile se va rezolva, nu s-a rezolvat, suntem în luna august, e gata vara, vine iarna, noi nu mai avem apă caldă. Trebuie să fac ceva, dacă nu, o să mă duc în Primărie, să stau acolo la Primărie, sau la Colterm, să-mi dea o cameră să mă duc acolo, că n-am apă caldă”, anunță locatarul George Istrate.

Întregul bloc ce cuprinde patru scări are probleme cu apa. Proprietarii apartamentelor situate pe două dintre scări însă s-au debranşat încă de la apariţia acestei situaţii. Cei care încă primesc apă caldă de la Colterm intenţionează să nu renunţe la luptă şi să organizeze un miting!

reporter: Maria Rohnean
operator: Mago Pal
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri