Sari la conținut

FC Caransebeș vizează play-off-ul. Gugulanii au realizat mai multe schimbări în lot și pe bancă

Pe banca tehnică a fost adus Giovanni Pisano, un antrenor care a pregătit pe CS Balotești, în liga secundă. În lot au apărut 16 nume noi, însă după eșecul usturător cu Ripensia, 1-6, s-a renunțat la patru dintre aceștia.

„Am evoluat cu a doua linie, pentru că am vrut să vedem câți jucători dintre aceștia pot face pasul spre prima echipă. Suntem siguri că, din cei 25 de jucători pe care îi avem în lot, acum doar 12-13 pot juca în primul 11. La ceilalți vom renunța și vom aduce câțiva italieni care au fost cu mine la Piatra Neamț, în anul precedent", precizează Riccardo Ronca, director sportiv la FC Caransebeș.

Oficialul sosit în această vară de la Ceahlăul crede că, în ciuda regrupării târzii, echipa poate prinde play-off-ul în seria a doua a ligii secunde, chiar dacă obiectivul real este cel de a evita retrogradarea.

„Sunt convins că în campionat vom fi în primele cinci. Cu siguranță! Sincer, nu văd o diferență mare dintre cele mai bune echipe din B și ultimele din prima ligă. Cred că e un nivel foarte bun", este opinia lui Riccardo Ronca.

FC Caransebeș debutează în noul sezon al ligii secunde sâmbătă, acasă, împotriva celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. Actuala ediție de campionat va fi a treia la rând care se dispută în sistem play-off, play-out. Echipele vor intra în această fază cu jumătatea punctelor adunate în cele 26 de etape din sezonul regular, în jocurile disputate cu grupări clasate pe locurile 1-12. În cazul în care o formație a strâns un număr de puncte impar, după împărțirea la doi, „zestrea" se va rotunji în sus.

Reporter: Claudiu Sav
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche