Femeie moartă într-un incendiu. A fost salvată însă pisica

Data publicării:
incendiu prima

Animalul se afla în apartament alături de proprietara de 60 de ani atunci când a izbucnit vâlvătaia. Dacă pentru femeie nu s-a mai putut face nimic, pisica a fost mai norocoasă.

În miez de noapte, vecinii din bloc au simţit miros de fum şi au văzut flăcările pe geam: ”Eram amândoi aici şi am simţit fumul. Ne-am uitat de la etaj al etaj, m-am gândit să nu ardă jos. Şi am văzut că iese fum din baie. Am bătut la uşă, am bătut tare şi a răspuns”, ”A fost aragazul aprins. Cu siguranţă”, ”Numai Dumnezeu ştie ce o fost aici”.

Pompierii au fost nevoiţi să spargă uşa apartamentului pentru a pătrunde în casă. La intrare au descoperit şi trupul femeii. Bătrâna s-a intoxicat cu fumul dens şi nu a mai reuşit să iasă din locuinţă. ”Când am reuşit să intrăm era deja prea târziu. Era după jumătate de oră”, spune Adrian Anderca, medic SMURD. ”S-a intervenit simultan cu o scară culisabilă la etaj, pe geam, şi pe uşa de la intrare. Incendiul a fost lichidat pe ţeava de refulare de pe scară. Uşa a fost spartă cu greutate deoarece avea mai multe puncte de prindere”, precizează cpt. Codruţ Brânduşoiu, de la ISU Banat.

Pompierii au intervenit cu o autoutilitară cu apă şi spumă pentru a stinge flăcările.

Redactor: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri