Festivalul Inimilor, de 24 de ani, la Timişoara

Data publicării:
inimi 05



S













S-a cântat şi s-a jucat bănățenește, pătimaș și cu talent. ”Am venit ca să ascult muzica populară și să văd dansurile și obiceiurile populare. Și am venit tocmai din Australia, de la Melbourne”,”Eu pentru prima dată vin, în calitate de cunoscător, pot să spun. În rest, am fost așa, doar pentru distracție”,”De câțiva ani vin. Mi se pare o ocazie bună prin care și ansamblul nostru își arată valorile și se face schimb cultural”, ne spun câțiva dintre spectatorii la Festivalul Inimilor.

Este a 24-a ediție a acestui festival şi, în ciuda vechimii, evenimentul se reinventează în fiecare an.

”Surprizele le vor constitui ansamblurile din Indonezia, din Mexic și cele din Georgia. Restul sunt ansamblurile din Europa, mai cunoscute, mai prezente”, a declarat, pentru Digi24 Timișoara, Pavel Dehelean, directorul Casa de Cultură Timișoara.

Astăzi are loc parada porturilor populare, unde artiști autohtoni dar și reprezentanții diverselor culturi care participă la festival, vor defila îmbrăcați în straiele tradiționale prin Piața Victoriei. Spectacolele continuă pe scena din Parcul Rozelor din Timișoara până în 14 iulie.

Reporter: Ioana Sapianu
Operator: Dan Șoșdean
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri