Festivalul Internațional de Teatru Clasic - la debut

Data publicării:
teatru prima



Zece spectacole și un concert.
Festivalul Internațional de Teatru Clasic a ridicat prima cortină peste ediția cu numărul XIX. O ediție în care spectacolul adevărat și artiștii inspirați sunt principalele ingrediente.

Ca orice manifestare care se respectă, cel mai important eveniment teatral al toamnei a debutat un un spectacol eveniment. Henric al VI-lea de William Shakespeare, în regia lui Nikita Milivojevic ajunge pe scena Festivalului Internațional de Teatru Clasic după ce, în primăvara anului trecut a fost prezentat în premieră chiar la William Shakespeare.... acasă. Pe scena Globe Theater din Londra.

“Această piesă a lui Shakespeare este foarte greu de jucat. Se spune de altfel că e una dintre cele mai slabe creații ale lui, această primă parte a piesei Henric al VI-lea. Ce am încercat însă noi cu acest spectacol pe care l-am jucat în premieră într-un proiect de mare anvergură, la Londra, a fost să transformăm această parte a textului shekeasperian într-o poveste universală. O poveste în care conflictul poate fi asemănat cu ceea ce se întâmplă la noi. Cu noi. Acum.”, ne spune actorul Predrag Ejdus, de la Teatrul Național din Belgrad.

Festivalul arădean continuă luni cu un one woman show al Ofeliei Popii. Spectacolul contruit de Lia Bugnar ajunge pe scena mare a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” de la ora 19.

Reporter: Andreea Medinschi-Niculescu
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri