Final de 2014 - Timișoara, tot un șantier. Centrul istoric este în plin proces de modernizare

Data publicării:
santier

Cele mai mari probleme sunt în Piaţa Unirii. Aici lucrările au fost întârziate timp de două timp pentru că cercetările arheologice nu sunt finalizate. În schimb, rețelele utilitare din subteran au fost deja schimbate, iar anul viitor este programată pavarea pieței.

În Piața Sfântul Gheorghe și în Piața Liberatății, constructorii susţin că lucrările sunt în grafic. Lucrările cele mai avansate sunt de departe în Piața Libertății. Peste 80% din suprafața pieței a fost deja pavată. Și nu a fost o misiune ușoară pentru că fiecare piatră a fost aleasă personal de primarul Timișoarei.

În proiectul de refacere a centrului istoric a fost inclusă şi modernizarea unor străzi din zonă. Pe unele şantiere lucrările sunt aproape gata, pe altele mai este mult de muncă.

Șantierul se extinde și pe zece străzi din centrul istoric. După reabilitare ele vor devein pietonale, circulația mașinilor fiind interzisă.

Primarul oraşului este însă optimist. El spune că lucrările vor fi gata în iulie 2015, exact aşa cum prevede proiectul finanţat de Uniunea Europeană. ”Tot ce a fost greu s-a făcut. S-au schimbat toate reţele de utilităţi, toate lucrările în subteran sunt gata. Toate este acoperit, în afara acelor zone unde încă se fac cercetări arheologice. Ceea ce ne-a rămas de făcut este pavarea. Pavarea va merge destul de repede, când va veni vremea bună, la primăvară, vom lucra pe front larg”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei 

Șantierul din zona vechii cetăți a Timișoarei a fost deschis în toamna anului 2013.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri