Final de campanie, cu succes

Data publicării:
final campanie monede


40 de voluntari vor lucra în mai multe schimburi pentru a sorta monedele adunate în urma campaniei. O muncă deloc uşoară, spun cei implicaţi.

„[Arată-ne puţin mâna ta. Sunt murdare?] Îs foarte murdare, îs cenuşii! Praful de pe monezile astea... e un miros greu... mai ales de la monezile astea de 5 bani”, explică un voluntar.

2[Cât de migălos este să le alegi pe astea mici de 1 ban?] Foarte, foarte greu... deci... sunt foarte mici şi ... le aleg foarte greu!”, adaugă un altul.

„[Alegi un singur... o singură monedă sau mai multe?] Păi, depinde ce-mi vine. Dacă acuma aleg de 50 de bani, după o să aleg de 10. Aicea am ales de 10. Depinde. [Alternezi să nu te plictiseşti?] Da!”, povestește o altă tânără.

Pentru ca munca voluntarilor să fie mai uşoară, aceştia au primit o maşină de numărat monede de la firma ce administrează aparatele de parcare în Arad.

„Am vrea dacă timpul ne permite să le şi numărăm astăzi. Eventual mâine... deci astea îs nişte proiecte foarte optimiste, să ştiţi vis a vis de ziua de astăzi, iar mâine am vrea să le ducem la bancă”, povestește Viorica Graur – director Poliţia Locală Arad.

„Ne-am propus ca să aducem voluntari din mai multe şcoli, pe mai multe schimburi, majoritatea elevilor din şcoli sunt implicaţi, sunt implicaţi volunatarii străini prin proiectele de tineret...”, adaugă șGlad Varga – de la Asociaţia Centrul de excelenţă Arad.

Din cutia cu donaţii nu au lipsit nici curiozităţile numismatice.

„Voluntarii care sortează monedele au pregătit o ladă pentru valută. Monede din toată lumea, avem aici forinţi ungureşti, avem euro şi iată şi o monedă veche de 5000 de lei” - Dan Codre, corespondent Digi24 Arad. 

Organizatorii campaniei şi-au propus să strângă o tonă de monede, adică aproximativ 18.000 de euro. Realitatea a fost, însă, peste aşteptări. Cu 500 de kilograme în plus, suma va ajunge, conform estimărilor, la aproximativ 20.000 de euro, bani ce vor fi investiţi în mobilarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Arad.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

 

 

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri