Sari la conținut

Fiți alături de Daria! Fetița suferă de o formă foarte agresivă de cancer

Daria are 10 ani. Îi place să înveţe şi este mereu cu zâmbetul pe buze. De cateva săptămâni însă, viaţa ei s-a schimbat. A fost diagnosticată cu o boală cumplită: cancer osos.”Un copil în situaţia asta nu te poate vedea pe tine plângând ca părinte pentru că prima reacţie este să refuze să lupte, pentru că te vede pe tine suferind şi preferă să nu mai fie el decât să suferi tu”, spune Nicoleta Ţună, mama Dariei.

Familia a primit vestea în urmă cu o lună, cu doar câteva zile înainte ca Daria să împlinească 10 ani.”Am simţit că viaţa mea s-a oprit în acel moment. Din 26 ianuarie suntem în aceeaşi zi. Din acel moment, nu ştiu decât spital, copil, mâncare, să-i fie bine”, afirmă și Valentin Ţună, tatăl Dariei.

Totul a început cu o durere de spate, după ora de sport. Părinţii fetiței au crezut că o sa treacă, dar nu s-a întâmplat asta. Când au văzut că durerile nu cedează, au mers la medic pentru investigatii. ”Am luat rezultatul la RMN care pe mine m-a îngenunchiat. Boala e local avansată în sensul că tumora a prins şi muşchii fesieri şi un pic din peritoneu”, precizează Nicoleta Ţună.

”Este o formă rară de cancer, un cancer osos cu potenţial de evoluţie rapid şi potenţial crescut de metastazare”, ne-a declarat prof. dr. Gheorghe Burnei, şeful clinicii de Ortopedie Pediatrică, Spitalul de Copii Marie Curie.

Părinţii au început o cursă contracronometru pentru viaţa Dariei. Fetiţa are nevoie de tratament cu citostatice, iar apoi de o operaţie dificilă în străinătate, unde şansele de supravieţuire sunt mai mari.

Alături de Daria
Puteţi dona 10 lei cu un sms/apel la 8870, disponibil în reţeaua Digi

”Ea probabil că nu va mai fi 100% recuperată, dat fiind că jumătate de bazin probabil că va fi îndepărtat, dar avem speranţa să ajungem acolo, de acolo facem o reconstrucţie. Am înţeles că sunt diferite metode cu prelevare de la părinte. Acolo să ne vedem”, spune Valentin Ţună.

Pentru a salva viaţa Dariei puteţi face o donaţie în contul RO45INGB0007008197068916, deschis la ING Bank, Sucursala Oradea, de Fundaţia Man. De asemenea puteţi suna sau trimite SMS la numărul 8870, disponibil în reţeaua Digi. Cu fiecare apel sau sms donaţi 10 lei. Oricine poate ajuta cu mai multe sms-uri sau apeluri.

Reporter: Monica Rădulescu
Operator: Cătălin Isopescu
Editor web: Călin Țenche