Fiu de deputat, controverse cu un profesor. Acesta a fost agresat în parcarea liceului și a decis să părăsească România

Data publicării:
ciobanu

Vlad Ciobanu, fiul deputatului PSD, Gheorghe Ciobanu, mai avea un pas până la examenul de Bacalaureat. Absențele acumulate l-au pus în impas. La Limba germană, de exemplu, a participat la doar 20% din cursuri, motiv pentru care un profesor, venit tocmai din Germania ca să predea la clasă, nu a vrut să îi încheie situația. La scurt timp, dascălul a fost victima unui incident.

”A fost amenințat și, conform procedurilor în vigoare, în momentul în care un cetățean este amenințat în străinătate automat anunță și autoritățile consulare”, ne-a declarat Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic "Nikolaus Lenau" Timișoara.

”Incidentul în care a fost implicat profesorul de origine germană a avut loc în această parcare. Dascălul a fost îmbrâncit de o persoană necunoscută, însă nu a suferit vătămări corporale. Întâmplarea l-a determinat să renunțe la cursuri și să se întoarcă în Germania. Nu înainte, însă, de a anunța autoritățile”, afirmă Raluca Popa, reporter Digi24 Timișoara.

”Polițiștii Secției 1 din Timișoara au fost sesizați de către un bărbat, cetățean, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe raza municipiului Timișoara a fost amenințat și agresat de către o persoană necunoscută. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârțiții infracțiunilor de amenințare, loviri și alte violențe, polițiștii efectuând cercetări în vederea identificării autorului”, precizează Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Conducerea liceului "Nikolaus Lenau" susține că, din discuția purtată cu familia Ciobanu, a reieșit că băiatul lipsea de la ore pentru că... nu reușea să se trezească pentru a ajunge la timp cursuri. Vlad Ciobanu a studiat timp de trei ani la un liceu din Viena, și a revenit în țară abia în clasa a XII-a. Până când ancheta nu arată că între agresiunea profesorului și fiul deputatului Gheorghe Ciobanu există o legătură, elevul nu poate fi sancționat.

”Dacă un elev din învățământul preuniversitar, indiferent de unitatea de învățământ, este făptuitorul unei fapte care nu ține de decența și de comportamentul normal, există un regulament și se vor urma pașii pentru a fi sancționat în funcție de gravitatea faptei”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al ISJ Timiș.

Tânărul nu mai poate fi exmatriculat, dacă se dovedește că e vinovat, pentru că a absolvit liceul. În plus, pentru toate absențele sale, există motivări. Totuși, conform procedurilor, Vlad Ciobanu va da Bacalaureatul abia la toamnă.

Reporter: Raluca Popa
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri