Fostul campion mondial la arte marțiale Ralf Seeger a lăsat ringul pentru a ajuta animalele

Data publicării:
campion mma 3



În urmă cu câteva zile, Ralf Seeger, împreună cu alți voluntari, a venit la Lugoj și s-a apucat de treabă. În câteva zile, iubitorii de animale au turnat fundația adăpostului. Pe lângă forța fizică, nemții au venit și cu bani. Fostul campion mondial susține că nu este ușor să lucrezi la 35 de grade.

”La un moment dat, m-am gândit că trebuie făcut lucruri și pentru animale. Cariera mea de boxer și luptător MMA s-a sfârșit. Este la fel de greu să lupți în ring și să torni o bucată de beton”, ne-a declarat Ralf Seeger.

Cei care se ocupă de construcția padocului susțin că ceea ce se întâmplă la Lugoj ar trebui sa fie un exemplu, trist este însă că doar străinii vin să facă voluntariat.

Elena Balaș, președinte asociației pentru protecția câinilor, ne-a precizat: ”Noi nu avem spațiu propriu, suntem într-un spațiu al Primăriei. Câinii sunt foarte mulți în Lugoj, adăpostul este foarte aglomerat și am decis să facem un adăpost unde câinii să fie tratați în condiții bune. Dumnealor și-au luat liber pentru ca să vină aici. Muncesc enorm!”

Adăpostul de câini fără stăpân din Lugoj va avea 250 de locuri, cabinet veterinar, dar și un spațiu special unde proprietarii de animale își pot lăsa patrupedele atunci când pleacă din localitate. Adăpostul va fi ridicat cu ajutorul unor organizații din Danemarca, Germania și Elveția care donează lunar sume pentru construcție.

Reporter: Doru Iacob
Reporter: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri